Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Lille renteplus i sigte før amerikanske nøgletal

28/3 07:16

Der venter en rolig start med tendens til små rentestigninger på det danske obligationsmarked tirsdag, hvor der i løbet af eftermiddagen tikker flere amerikanske nøgletal ind.

Det er særligt forbrugertilliden i marts, der trækker opmærksomhed blandt investorerne efter den seneste tids tumult i banksektoren.

- Vi vurderer, at det danske obligationsmarked vil åbne med en tendens til små rentestigninger, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank, i en morgenkommentar.

- Vi venter en nogenlunde uændret forbrugertillid i marts, men over de kommende måneder vil vi følge meget med i, hvordan den amerikanske forbruger reagerer på bankuroen. Falder forbrugertilliden kraftigt i marts, kan det presse renterne ned, fortsætter han.

Mandag sendte et bedre end ventet tysk erhvervstillidsindeks renterne op, og renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i november 2031 steg 8 basispoint til 2,42 pct.

Samme tendens var at se i USA, da investorerne igen sejlede ud af den sikre havn i de amerikanske statsobligationer, efter at de var blevet beroliget ved salget af den kollapsede Silicon Valley Banks aktiver til First Citizens Bank.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg derfor med 16 basispoint til 3,53 pct. Tirsdag morgen forrentes den tiårige T-bond med 3,51 pct. på markedet i Tokyo, hvilket er 5 basispoint over renten, da det danske obligationsmarked lukkede mandag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente drønede op med 23 basispoint til 4,00 pct. mandag. Tirsdag morgen faldt den korte toårige T-bond-rente til 3,88 pct. på markedet i Tokyo, inden den stabiliseredes omkring 3,92 pct.

Klokken 15 offentliggøres nøgletal for de amerikanske boligpriser i januar, hvor der er estimeret et fald på 0,3 pct. på månedsbasis blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

En time senere kommer temperaturmålingen på forbrugertilliden i USA, der ventes at falde til 101,0 i marts fra 102,9 måneden forinden.

- Skulle boligpriserne falde markant kombineret med et stort fald i forbrugertilliden, så vil vi formentlig se et fald i renterne, skriver Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank.

.\\˙ MarketWire