Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Salg af Supply Service har været undervejs i syv år: Ikke sidste udvej

29/3 06:34

Maersk Supply Service har været på vej væk fra Mærsk-koncernen i syv år, og for nylig kunne der så sættes punktum for den langvarige proces, da der blev fundet en køber.

I sidste ende har Mærsk-ledelsen dog ikke skulle se langt væk, da pilen endte med at pege på Mærsks egen hovedaktionær, A.P. Møller Holding.

- Man har gjort det klart, at man ville finde en anden løsning for Maersk Supply, siger bestyrelsesformand Robert Mærsk Uggla, der henviser til lanceringen af den nye strategi tilbage i 2016.

Her meddelte koncernen, at man fremover vil fokusere på at blive en transportkoncern, hvilket betød et farvel til fire olierelaterede forretninger under konglomeratet.

De tre første - Maersk Oil, Maersk Tankers og Maersk Drilling - er allerede solgt fra eller udskilt, men det sidste selskab har hængt som en klods om benet på selskabet og den nye strategi.

- Vi har været langt tid om det løfte, erkender Robert Uggla.

AFVISER SIDSTE UDVEJ

Når valget i sidste ende faldt på at sælge til ejerfonden, er det dog ikke fordi, der var tale om en sidste udvej, lyder det fra topchef Vincent Clerc.

- Det var det ikke. Vi har kigget på andre løsninger, men resultatet af den proces var, at det her var det bedste for både A.P. Møller-Mærsk og Maersk Supply Service, siger han.

Løsningen ligner dermed den, der blev fundet for ejerskabet af Maersk Tankers, der i 2017 blev solgt til det familiekontrollede holding-selskab.

Som en del af strategien har Mærsk desuden tidligere frasolgt Maersk Oil & Gas til Totalenergies, mens Maersk Drilling blev selvstændigt børsnoteret og siden fusionet med amerikanske Noble.

HOLDT SIG UDE AF PROCES

Netop salget til fonden har samtidig sat bestyrelsesformand Robert Uggla i en særlig position, da han udover formandsposten for koncernen sidder som administrerende direktør hos køberen A.P. Møller Holding.

- Da der opstod et spørgsmål om, hvorvidt man burde overveje salg til Holding, sagde jeg, at jeg ikke ville være involveret i processen, og at jeg havde fuld respekt for, hvis man valgte en anden løsning, siger han.

- Alle diskussoner i bestyrelseslokalet har jeg ikke været en del af, lyder det videre.

I stedet er opgaven blevet varetaget af den øvrige bestyrelse og af en særlig komite.

.\\˙ MarketWire