Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Bank sabler over en femtedel af kursmålet for en Mærsk-aktie

29/3 07:59

Mærsk får sablet 5000 kr. af sit kursmål af Jyske Bank til nu 17.000 kr. mod før 22.000 kr.

Det fremgår af en analyse fra banken.

Jyske Bank gentager dog sin købsanbefaling.

Det store kursmålsskred kommer, da Mærsk udbetaler udbytte på 4300 kr. på fredag - og aktien handles uden ret til udbyttet onsdag.

Samtidig sænker bankens senioranalytiker Morten Holm Enggaard sine estimater for driftsresultatet, EBITDA, for perioden 2023-25 med henholdsvis 4 pct., 2 pct. og 2 pct., hvilket er drevet af indregningen af et større fald i volumen i første halvår ’23 end tidligere ventet og et lavere normaliseret spot-rate niveau.

- Selvom Mærsks udbytte er stort, så svarer det ifølge vores beregninger kun til cirka en tredjedel af Mærsks samlede udlodningspotentiale. Vi forventer, at Mærsk kommer til at følge deres plan omkring udlodning af 3 mia. dollar om året frem til 2025, hvilket sammen med ordinært udbytte svarer til totredjedele af Mærsks udlodningspotentiale.

- "Resten" forventer vi, at Mærsk vil bruge til investeringer både organisk og gennem M&A (fusion og opkøb, red.). I vores optik er Mærsk en billig aktie, men negative makroøkonomiske udsigter kan holde aktien nede på kort sigt, skriver Morten Holm Enggaard i analysen.

Han understreger da også, at Mærsks balance er usædvanlig stærk efter tre år med rekordresultater.

SVÆRE MARKEDSFORHOLD

Jyske Bank ser dog svære markedsforhold de kommende år:

- Vi ser ind i en periode, der kommer til at teste containerrederiernes prisdisciplin, skriver senioranalytikeren.

Han peger på en fortsat svag efterspørgsel og ny kapacitet i markedet, der begynder at komme ind i marts og særligt i andet kvartal i år.

- Mærsk har været meget disciplineret i deres bestilling af nye skibe og fastholder deres ønske om en kapacitet omkring 4,1-4,3 mio. TEU, men Mærsks konkurrenter har bestilt nye skibe under corona, og de kommer online i 2023-25. Mærsk har i stedet fokuseret på at øge deres andel af volumen på kontrakt, hvilket vil hjælpe dem i 2023, og investeret i non-ocean-forretningen, skriver Morgen Holm Enggaard i analysen.

En B-aktie i Mærsk faldt tirsdag 0,6 pct. til 15.405 kr.

.\\˙ MarketWire