Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Novozymes, Bavarian og GN

31/3 06:32

BØRSEN

AKTIONÆRERNE I NOVOZYMES OG CHR. HANSEN SIGER JA TIL GIGANTFUSION

Meget store flertal af aktionærer i Novozymes og Chr. Hansen sagde torsdag god for at fortsætte fusionsarbejdet mellem de to selskaber, der ventes afsluttet ved årsskiftet 2023/2024. (Forside, side 2)

BAVARIAN-FORMAND: GIGANTS EXIT SKABER STOR MULIGHED

Johnson & Johnson har droppet sit sats på en RSV-vaccine, hvilket indsnævrer feltet af Bavarians rivaler på potentielt vækstområde. (Side 4)

DANSKE BANKER FORBEREDER SIG PÅ BETALINGSFIASKO

Nationalbanken har bedt de danske banker om at forberede en plan B, hvis ikke det kriseramte P27-projekt kan vise resultater i denne uge. (Side 10)

SOFTWAREFIRMA OMSÆTTER FOR MILLIARDER PÅ OVERVÅGNING

Virksomheden Milestone vil være blandt verdens førende leverandører af software til videoovervågning – men kun så længe det er etisk forsvarligt. (Side 18)

GN RISIKERER AT BETALE 10 PCT I RENTE FOR MILLIARDGÆLD

GN Store Nord risikerer i worst case scenario at stå med en rente, der vokser fra de nuværende 0-1 pct. helt op til 8-10 pct., hvis ikke virksomheden finder en løsning. (Side 18)

EN VIGTIG INFLATIONSMÅLER BEKYMRER OG PRESSER ECB

Tal fra Tyskland og Spanien viser, at inflationen er sejlivet. Fredag ved vi, hvordan den udvikler sig i eurozonen under ét. (Side 20)

BANKER SKÆRPER KONKURRENCEN OG HÆVER RENTEN PÅ OPSPARING

Børsen har sammenlignet indlånsrenterne mellem de syv største banker i Danmark, efter tre banker i rap har hævet renterne. (Side 26)

BERLINGSKE BUSINESS

DANSKE VIRKSOMHEDER KLEMT AF PUTINS KRIGSSKAT

En lang række danske virksomheder forsøger at sælge deres forretninger i Rusland. Men de kan tilsyneladende ikke slippe uden om at skulle betale penge til Vladimir Putins statskasse. (Forside, side 4)

GEVINST PÅ KRYPTOVALUTA ER SKATTEPLIGTIG

Torsdag tabte to borgere med et brag til Skat i Højesteret. Begge sager handlede om skat på fortjeneste ved salg af bitcoin. Den ene skal nu betale skat af mere end 10 mio. kr. (Side 8)

DYSTER FINANSPROGNOSE FRA VERDENS STØRSTE PENGETANK

Blackrock forudser, at der kommer en recession i 2023, men er uenig i finansmarkedets vurdering af, at Federal Reserve vil begynde at sænke renten for at redde økonomien. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ELITESELSKABER ER NU OPPE PÅ 40 PCT. KVINDER I BESTYRELSER

Kvinder er i delvis ubemærkethed kravlet op ad stigen til de danske bestyrelseslokaler. I de større børsnoterede virksomheder er andelen af kvindelige bestyrelsesmedlemmer nu gennemsnitligt på 40 pct. – tilbage i 2010 var andelen blot 9 pct. (Forside, side 6-7)

FLERTAL FOR AT FUSIONERE BØRSGIGANTER

Et flertal i Novozymes og Chr. Hansen støtter en sammenlægning af de to ingrediensselskaber. Fusionen vil skabe en dansk sværvægter med global gennemslagskraft. (Side 4)

LEGO REDDER PENGETANK FRA MINUS

Indtægterne fra legetøjsforretningen i Lego er tilstrækkelige til at lappe på et underskud på andre investeringer, så Kirkbi lander et plus på 10,7 mia. kr. efter skat. (Side 8)

ARBEJDSLØSHEDEN STIGER FOR FJERDE MÅNED I TRÆK

Ledigheden er steget flere måneder i træk, men ledigheden er fortsat på et meget lavt niveau. (Side 10)

.\\˙ MarketWire