Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted er klar til at opføre to havmølleparker i Taiwan

31/3 07:19

Ørsted har truffet endelig investeringsbeslutning og er klar til at opføre havvindmølleparkerne Greater Changhua 2b og 4 i Taiwan.

Mølleparkerne har en samlet kapacitet på 920 megawatt og ventes opført inden udgangen af 2025.

- Greater Changhua 2b og 4 har en robust business case, der vil skabe langsigtet værdi for Ørsteds interessenter. Vi har opnået god sigtbarhed i omkostningerne ved at gøre brug af Ørsteds netværk i de regionale og globale forsyningskæder, skriver Ørsted.

Ørsted sikrede i juli 2020 projekternes indtægter ved at indgå en 20-årig elkøbsaftale med chippproducenten Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. Det er den største kontrakt af sin slags inden for vedvarende energi, skriver Ørsted. Aftalen træder i kraft, når vindmøllerne snurrer og har fået adgang til elnettet.

Ørsted venter at påbegynde anlægsfasen på land i 2023 med fremstilling af komponenter i 2023-24. Anlægsfasen til havs ventes afsluttet inden udgangen af 2025.

.\\˙ MarketWire