Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Futures peger mod let grøn afslutning på uroligt kvartal

31/3 13:53

Et turbulent kvartal når sin afslutning fredag, og her peger futures mod en let grøn sidste handelsdag.

Forud for åbningen stiger futures for både Dow Jones og S&P 500-indekset med 0,2 pct., mens det teknologitunge Nasdaq-indeks bevæger sig sidelæns.

Kvartalet har været præget af stor uro om banksektoren, der også har påvirket beslutningstagerne i centralbankerne, der nu sigter mod lavere terminalrenter end tidligere. Det er dog fortsat uklart, hvor og hvornår renterne skal toppe.

Her spiller også vigtige nøgletal ind, og for amerikanerne lander et af dem fredag klokken 14.30. Her offentliggøres tal for PCE-kerneprisdeflatoren, der er den amerikanske centralbanks foretrukne inflationstal.

I Europa steg forbrugerpriserne med 0,9 pct. i marts på månedsbasis, mens økonomerne ifølge Bloomberg News havde estimeret en stigning på 1,1 pct., viser den foreløbige opgørelse fra Eurostat.

BLACKBERRY SENDES NED

Blackberry-aktien falder fredag 3 pct., efter at selskabet har leveret salgstal under investorernes forventninger.

Det skyldes blandt andet, at flere vigtige aftaler med regeringer er glippet for den del af forretningen, der beskæftiger sig med cybersikkerhed, skriver Bloomberg.

Omsætningen endte på 151 mio. dollar i fjerde kvartal, som er 18 pct. mindre end samme periode året før. Analytikerne havde estimeret 160,8 mio. dollar, viser tal fra Bloomberg.

JD.COM DROPPER

Den kinesiske e-handelsgigant JD.com vil udskille koncernens industri- og ejendomsenheder og børsnotere begge i en større omorganisering.

Teknologikoncernen, der er en af Kinas største detailhandlere, blev hårdt ramt, da den kinesiske regering slog ned på big tech-selskaberne sidste år, og under pandemien og de strikse kinesiske restriktioner.

Moderselskabet vil beholde en kontrollerende andel i begge. Der er endnu ingen tidsplan for børsnoteringen af de to selskaber, og størrelsen af aktieudbuddet er heller ikke endeligt fastlagt.

Nyheden kommer få dage efter, at rivalen Alibaba offentliggjorde en opsplitning i seks forskellige forretningsenheder.

JD.com-aktien falder 0,3 pct. i formarkedet, mens Alibaba-aktien smider 0,8 pct.

FORD VIL BRUGE MILLIARDER PÅ BATTERIER

Ford har annonceret planer om at investere i et batterimaterialeanlæg til 4,5 mia. dollar i Indonesien sammen med en kinesisk minekoncern, skriver Financial Times.

Bilproducenten satser på, at det ikke vil give bagslag i Washington at trække Kina ind i forsyningskæden for elkøretøjer.

Aktien stiger 0,2 pct. i formarkedet.

.\\˙ MarketWire