Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Myndigheder vil bremse tilskud til Novo Nordisks diabetesmiddel

3/4 09:24

Sidste år betalte regionerne 750 mio. kr. i tilskud til det nye hyperpopulære diabetesmedicin, Ozempic. GLP1-midlet, Ozempic kan desuden anvendes som fedmemedecin. Nu vil myndighederne ændre tilskudsreglerne.

Det skriver Berlingske.

Ozempic er voldsomt populært i herhjemme, hvor salget i fjor voksede med 49 pct. til næsten 800 mio. kr. Medicinen er så populær, at Medicintilskudsnævnet har tænkt sig at begrænse muligheden for at regionerne kan give tilskud til behandlingen. Ifølge Berlingske blev der sidste år udbetalt 580 mio. kr. i tilskud til Ozempic, hvilket er 41 pct. mere end i 2021.

Medicintilskudsnævnet foreslår at diabetikere som udgangspunkt først kan få tilskud til Ozempic, hvis de har prøvet tre andre medicinbehandlinger mod type 2-diabetes. Foreslaget bygger på baggrund af en analyse fra 2021, der undersøger medicinforbruget. Analysen konkluderede at halvdelen af diabetespatienterne, der startede på et GLP1-middel ikke havde prøvet andre lægemidler, hvilket ifølge Medicintilskudsnævnet viser et irrationelt forbrug.

Medicinalvirksomheden er utilfreds med forslaget og mener, at det er et skridt i den forkerte retning, skriver Markus Peter Hochmuth, direktør for markedsadgang og public affairs hos Novo Nordisk Danmark, til Børsen, og fortsætter:

- Hvis mennesker med type 2-diabetes ikke er i god sygdomskontrol, så kan det få store konsekvenser for den enkelte i form af nedsat livskvalitet, men også for samfundet, hvor udgifterne til følgesygdomme af ukontrolleret diabetes hvert år koster Danmark et større milliardbeløb i form af produktivitetstab og plejeudgifter.

Novo Nordisk-aktien satte fredag kursrekord og rundede kurs 1.083 samtidig med, at selskabet nu er verdens 19. mest værdifulde børsnoterede selskab. De store kursstigning kan i høj grad tilskrives forventningerne til salget af GLP-1-analogerne.

Originalartikel: Berlingske Business, 3. april, side 4.

.\\˙ MarketWire