Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Novo Nordisk, Mærsk og Danske Bank

5/4 06:32

BØRSEN

DANSK ERHVERVSLIV VIL GØRE SIG MINDRE AFHÆNGIG AF KINA

Forholdet mellem Kina og USA er gået fra slemt til værre, og den politiske usikkerhed får nu danske virksomheder til at lede efter alternativer til at have produktion eller købe komponenter i Kina. Direkte danske investeringer i Kina falder støt. (Forside, side 6-7)

NOVO NORDISK HAR SAT MILLIARDBELØB TIL SIDE I HOSPITALSSTRID

Medhold i slagsmål om rabatter til amerikanske hospitaler kan give milliardløft til indtjeningen i medicinalkoncernen. (Side 2)

INVESTORER KLÆBER TIL UNGT BIOTEKFIRMA

Forskning fra Københavns Universitet og Finsens Laboratorium i 1990’erne har nu sikret sig over en 500 mio. kr. i finansiering. (Side 10)

BRAVO TOURS VENTER SALG AF REJSER FOR 1 MIA I ÅR

De er ingen tegn på, at kunderne holder op med at købe rejser. Tværtimod. Det vurderer direktør i rejsebureauet Bravo Tours. (Side 18)

INVESTORER BRUGER AI SOM REDSKAB

Kunstig intelligens rykker ind i investeringsverdenen, men teknologiens kompleksitet gør det svært at afsøge mulighederne. (Side 22)

BERLINGSKE BUSINESS

MÆRSK-TOPCHEF STYRER EFTER PARTNERSKAB MED KUNDERNE

Logistikkæmpen Mærsk har de seneste par år tjent styrtende på de store forstyrrelser i verdenshandlen, der fulgte i kølvandet på coronakrisen. Det gav en usund relation til kunderne, siger den nye topchef, Vincent Clerc, i et interview om koncernens fremtid. (Forside, side 4-6)

DANMARK KRÆVER KONTROL MOD MISBRUG AF SPIONSOFTWARE

Sammen med ni andre lande vil Danmark sikre sig mod, at spionsoftware misbruges til blandt andet at ramme politiske modstandere. (Side 7)

DANMARK HAR GIVET EUROPA BAGHJUL I ØKONOMISK VÆKST SIDEN 2019

Den økonomiske vækst i Danmark har i de seneste år – trods flere kriser – været markant højere end i de lande, vi normalt sammenligner os med. (Side 8)

TECH-IVÆRKSÆTTERE VIL BREMSE OG REGULERE KUNSTIG INTELLIGENS

Danske tech-iværksættere råber vagt i gevær og appellerer til, at man foretager en gennemgribende regulering af kunstig intelligens. Flere eksperter mener dog, at det ikke er sandsynligt, at man vil bremse udviklingen i Vesten. (Side 14-15)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

BITCOIN SLÅR BÅDE AKTIER OG OBLIGATIONER

Det har været en guldrandet forretning at investere i bitcoin og andre kryptovalutaer i årets første kvartal. Mens bitcoin er tordnet op med over 70 pct. siden nytår, er de brede aktieindeks steget med mere beskedne 7 pct. (Forside, side 6-7)

DANSKE BANK SER LYSERE PÅ ØKONOMIEN

Den danske økonomi bliver ikke ramt af negativ vækst i år, som det ellers tidligere var ventet, lyder det i en ny prognose fra Danske Bank. (Side 2)

A.P. MØLLER-MÆRSK OPRUSTER I LUFTEN

A.P. Møller-Mærsk opruster rutenetværket i luften og åbner to nye fragtruter mellem USA og Kina. (Side 2)

HØJESTERET: NETS HAR TAGET FOR HØJE GEBYRER PÅ NETHANDEL

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har trukket sig sejrrigt ud af en årelang sag om gebyrer for betalinger på nettet. (Side 4)

VELLIV RETTER IND EFTER AFSLØRING AF KONTROVERSIELLE INVESTERINGER

Velliv har ændret i kommunikationen til kunderne, efter at Jyllands-Posten og Danwatch har afsløret, at selskabet investerer i sortlistede selskaber inden for atomvåben og kontroversiel olieudvinding (Side 8)

NEDTUR FOR MÆRSKS MEDICO-SATSNING

Kort tid efter at A.P. Møller Fondens pengetank opkøbte medicinalselskabet Unilabs i dets hidtil største handel, forsvandt covid-19-testforretningen, mens inflationen bragede afsted. (Side 9)

.\\˙ MarketWire