Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambu overhalet af konkurrents nye endoskop til luftvejsundersøgelser

5/4 08:53

Ambu er blevet overhalet indenom på markedet for engangsendoskoper til undersøgelse af luftvejene af konkurrenten Verathon. Dermed har Verathon fået et forspring over for Ambu, der i stedet har haft sit fokus på mave-tarm-området.

Det fortæller Britt Meelby Jensen, der er topchef i den danske medicokoncern, til Medwatch.

- Nu har de fået et forspring der og været ude og sælge deres videolaryngoskop sammen med et engangsbronkoskop. Når vi kommer med vores laryngoskop, har vi igen en stærk portefølje, og vi er stadigvæk markedsledende og forventer selv, at vi forbliver markedsledende. Men det er klart, at de kommer ind og tager noget konkurrence, fortalte hun til Medwatch i forbindelse med Ambus kapitalmarkedsdag 21. marts.

Til undersøgelse af luftvejene har Ambu sit laryngoskop, der blev lanceret ved udgangen af regnskabsåret 2013/14, på markedet. Der arbejdes dog på en version 2.0 med en lancering ikke "for mange år ude i fremtiden".

- Vores laryngoskop har tidligere ligget lavere i prioriteringen i udviklingen, men det er af høj prioritet nu, forklarer Ambus administrerende direktør.

Under covid-19-pandemien var laryngoskoper i høj kurs, og det er det momentum, som Verathon har gjort brug af i lanceringen af sit produkt, forklares det.

I stedet fokuserede Ambu på at få godkendt og lanceret sit bronkoskop Ascope 5.

Forspring til Verathon til trods byder Ambu den øgede konkurrence velkommen, da det kan bidrage til at udvide markedet for engangsendoskopi, siger Britt Meelby Jensen til Medwatch.

Link til originalartikel (for abonnenter): https://medwatch.dk/Medico___Rehab/article15413077.ece

.\\˙ MarketWire