Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank ser mulighed for opjustering og hæver Coloplasts kursmål

5/4 10:08

Coloplast kan med udsigten til en accelereret fremgang i sit andet halvår af 2022/23 hæve sine forventninger til den forskudte regnskabsperiode, når medicoselskabet kommer med regnskab for sit andet kvartal.

Det vurderer Christian Sørup Ryom, der er analytiker i Danske Bank, i en analyse.

- Vi venter en organisk vækst i andet kvartal på 8,1 pct., der baner vejen for en mulig opjustering af helårsforventningerne forud for en lovet accelereret fremgang i andet halvår, fremgår det af analysen.

I første kvartal realiserede Coloplast en organisk vækst på 7 pct.

- På trods af at inflationsomkostning vanskeliggør lønsomheden i kvartalet, ser vi andet kvartalsregnskabet som en mulig positive katalysator, fortsætter han.

Kursmålet hæves af den grund til 1005 kr. fra 940 kr.

I andet kvartal estimeres en organisk vækst på 8-9 pct., skriver analytikeren, der ser mulighed for medvind fra flere sider i andet halvår.

- Andet halvår kan få medvind fra en løsning på restordrerne (i Kontinens og Hud- og Sårpleje), bedring i Kina, at Atos Medical bliver organisk, og udrulningen af det nye Luja-kateter lover yderligere fremdrift, fremgår det af analysen.

Imens den organiske vækst ventes at gå frem, ses driftsoverskuddet og -marginen bakke i andet kvartal.

Danske Bank estimerer et overskud før særlige poster på 1706 mio. kr., hvilket er 2 pct. under konsensus, og et fald i EBIT-marginen på 1 pct.point fra 29 pct. før særlige poster i første kvartal fra hedging af energipriser og fortsat valutamodvind.

I andet halvår ventes den justerede driftsmargin at rette sig til 29,1 pct.

Coloplast venter i 2022/23 en organisk vækst på 7-8 pct., en rapporteret salgsvækst i kr. på 11-12 pct. og en EBIT-margin før særlige poster på 28-30 kr. - ligeledes i kr.

Aktien i Coloplast har onsdag lagt sig i toppen af C25 efter en times handel med et plus på 3,2 pct. til 929,40 kr.

.\\˙ MarketWire