Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo: Kan se frem milliardgevinst hvis de får medhold i hospitalsstrid

5/4 10:29

Novo Nordisk kan se frem til en milliardgevinst, hvis striden med de amerikanske hospitaler om rabatprogram på medicin går i koncernens retning.

Det skriver Børsen.

Novo Nordisk og andre medicinalkoncerner har siden begyndelsen af 2021 tilbageholdt rabatter til hospitalsapoteker i USA under rabatprogrammet 340B, der har til formål at sikre at sikre adgang til medicin for de fattigste i landet. Medicinalvirksomhederne argumenter for, at hospitalsapotekerne i stedet har udnyttet programmet til at opnå fortjenester ved videresalg af medicinen.

En række medicinalproducenter, herunder Novo Nordisk, fik i januar medhold i tre føderale sager ved en appeldomstol, men der er fortsat igangværende sager.

Novo Nordisk, der leverede i 2022 et overskud af driften på knap 75 mia. kr., har i årsregnskabet kun indtægtsført en del af de tilbageførte rabatter, mens sagen står på. Peter Verdult, der er medicinalanalytiker i storbanken Citi, vurderer, at Novo kun indregner 25-50 pct. af den positive effekt ved tilbageholdelse af rabatterne, grundet usikkerhederne om det retlige opgør.

- Vi noterer os, at Novo har sejret på det seneste, selvom det bemærkes, at flere sager bliver behandlet i år, hvor appeller sandsynligvis vil trække tiden for en løsning ud. Uanset, er det værd at bemærke, at hvis Novo i sidste ende får medhold, estimerer vi et boost til salg og indtjening (ebit) på over 4-6 mia. kr. årligt, skriver Peter Verdult i sin analyse ifølge Børsen.

Novo Nordisk skriver i et svar til Børsen, at medhold i sagerne kan have en væsentlig effekt på selskabets finansielle position, salg og cashflow, men at der ikke kan gives yderligere oplysninger om hverken effekt eller tidshorisont.

Originalartikel: Børsen, 5. april, side 2

.\\˙ MarketWire