Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Containerrederier afsluttede 2022 med laveste driftsmargin i to år

5/4 11:59

Containerrederierne tjente rekordmange penge i 2022, men driftsmarginerne dykkede massivt i årets sidste måneder.

Det skriver analysehuset Alphaliner i sit seneste nyhedsbrev.

I årets sidste kvartal faldt driftmarginen i gennemsnit en tredjedel til det laveste niveau i to år, fremgår det af opgørelsen fra analysehuset. Det skyldes det store fald i efterspørgslen efter varer, som fik raterne til at dykke og betyder, at fragtpriserne i dag har nået et mere normaliseret niveau på linje med, hvad man så før coronapandemien.

Driftsmarginen faldt i fjerde kvartal til 33,3 pct. i fjerde kvartal, når man udregner gennemsnittet for de ti største containerrederier. Det var det laveste niveau siden fjerde kvartal 2020.

I tredje kvartal 2022 var niveauet til sammenligning en driftsmargin på 51,9 pct., viser tal fra Alphaliner.

Fordelt over hele 2022 hentede rederierne samlet et EBIT-resultat på 155,9 mia. dollar, som var en stigning på 30 pct. fra 115,6 mia. dollar året før.

Her oplevede Hapag-Lloyd den største fremgang i EBIT på 66 pct. i 2022 sammenlignet med året forinden, mens Mærsk fulgte i hælene med et hop på 63 pct.

.\\˙ MarketWire