Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Dobbelt kursmålsløft til Novo før ventet grøn åbning

11/4 08:28

Der er tirsdag morgen fokus på et hav af kursmålsændringer til blandt andet Novo, Demant og Rockwool, som er tikket ind, mens det danske aktiemarked har holdt påskeferie torsdag, fredag og mandag.

Dermed er der også noget at indhente fra de udenlandske markeder, hvor handlen i USA har været præget af fredagens jobrapport, der viste stærkere tendenser end ventet.

Det danske eliteindeks - C25 - lukkede onsdag inden helligdagene med et mindre fald på 0,3 pct. til 1761,77.

I USA klarede aktierne nogenlunde frisag, til trods for at jobvæksten i marts var større end ventet. Det har fået investorerne til at skrue op for forventningerne til, at den amerikanske centralbank til sit kommende møde den 3. maj vil løfte renten igen. Kigger man på rentefuture-markedet, er sandsynligheden for et løft på 25 basispoint steget til cirka 70 pct. mod omkring 50 pct. før jobrapporten.

Jobrapporten ramte navnlig de rentefølsomme teknologiaktier, mens det brede marked holdt skindet på næsen.

Tirsdag morgen ligger de amerikanske aktiefutures med en lille pil opad, mens det toneangivende tyske DAX-indeks indikeres op med 0,6 pct.

NOVO FÅR LØFTET KURSMÅL

Novo Nordisk er blandt de mange selskaber, der i løbet af lukkedagene har fået nye kursmål af analytikerne.

Novo-aktien har fået løftet sit kursmål hos både Berenberg og Guggenheim. Førstnævnte har løftet til 950 kr. 810 kr. med den fortsatte anbefaling "hold", mens Guggenheim hæver til 1152 kr. fra 1081 kr. og fastholder købsanbefalingen.

Novo-aktien faldt onsdag 0,8 pct. til 1075 kr.

Også Lundbeck har fået analytikernyt, da Jefferies har løftet sit kursmål for aktien til 30 kr. fra 27 kr.

Anbefalingen er fortsat "hold".

B-aktien i medicinalselskabet steg onsdag 0,5 pct. til 31,48.

I den modsatte ende har Rockwool fået sænket sit kursmål hos Barclays, mens Demants kursmål samme sted er blevet løftet.

Demant har fået løftet sit kursmål til 225 kr. fra 180 kr., men den negative anbefaling "undervægt" bliver dog gentaget, viser data fra Bloomberg News.

Rockwools kursmål er blevet sat ned til 2100 kr. fra 2500 kr. Her bliver anbefalingen "overvægt" fastholdt.

Demant-aktien lukkede inden påske med et fald på 0,4 pct. til 247,40 kr., mens Rockwool lukkede i 1537 kr. efter et fald på 5,2 pct. over dagen.

FLS VINDER ORDRE TIL GULDMINE

Derudover er der nyt fra FLSmidth, der har vundet en ordre på procesudstyr til en guldmine i Mellemøsten. Ordren, der er blevet afgivet og bogført i første kvartal 2023, har en værdi af cirka 350 mio. kr.

Det fremgår af en meddelelse fra FLSmidth fra fredag i sidste uge.

FLS-aktien faldt onsdag 2,2 pct. til 252 kr.

RATEINDEKS STEG FOR ANDEN UGE I TRÆK

Fredag var der ratenyt til Mærsk, der kunne se SCFI-indekset, som måler spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer verden over, stige med 3,6 pct. til 956,93 point.

Der er dermed anden uge i træk, at indekset går frem. Det ligger dog 77,6 pct. lavere end på samme tidspunkt sidste år.

Derudover er der også kursmålsnyt til Mærsk, hvor HSBC har skåret sit kursmål for rederiaktien til 16.900 kr. fra 22.100 kr. i kølvandet på Mærsks udbyttebetaling for to uger siden.

Anbefalingen er fortsat "køb".

Mærsks B-aktie lukkede onsdag med et fald på 3,5 pct. til 11.470 kr.

.\\˙ MarketWire