Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lundbeck/Jefferies: Kursmålet hæves forud for nyt om alzheimershåb -NY

11/4 16:12

Lundbeck har fået sat sit kursmål op til 30 kr. fra 27 kr. hos Jefferies, der gentager anbefalingen "hold".

Det fremgår af et notat fra banken forud for et møde i USA torsdag i denne uge. Her vil uafhængige eksperter rådgive den amerikanske lægemiddelstyrelse om deres syn på Lundbecks lægemiddel Rexulti til behandling af agitation, eller vredesudbrud, hos alzheimerspatienter.

Selve salgspotentialet for Rexulti til behandling af agition hos alzheimerspatienter ligger angiveligt i omegnen af 1 mia. dollar på årsbasis, når salget topper.

Imidlertid hælder Jefferies til, at de kursmæssige risici i forbindelse med mødet, er større end gevinstmuligheden. Det skyldes ikke mindst, at markedet næsten allerede har indregnet en godkendelse.

- Vi modellerer 90 pct. sandsynlighed for en godkendelse, hvilket er på linje med konsensus, skriver Jefferies.

Børshuset venter, at et af nøgleemnerne på mødet bliver, om den forbedring, der er vist med Rexulti, også er relevant i klinisk brug af lægemidlet.

Rexulti har forbedret CMAI-scoren, der er et klinisk rating-instrument til observation af agitation og urolig adfærd, med 22,6 point, eller 28 pct. i forhold til udgangspunktet.

Samtidig kan eventuelle bivirkninger blive taget op på ekspertmødet. I forvejen er Rexulti godkendt til behandling af svær depression og skizofreni, og på lægemidlets indlægsseddel advares om risikoen for pludseligt dødsfald, i en såkaldt "black box", der er den højeste sikkerhedsrelaterede advarsel, FDA kan hæfte på et lægemiddel.

- Konsensus er, at denne "black box" ville blive fastholdt. Vi mener, at advarslen vil føre til et langsommere patientoptag. Det forventede salg ventes indledt i andet kvartal. Vi modellerer et salg på 26 mio. dollar i år, skriver Jefferies.

Børshusets nye kursmål ligger 4,7 pct. under Lundbeck-aktiens lukkekurs onsdag før påske. Tirsdag falder B-aktien i Lundbeck med 0,7 pct. til 31,26.

Vækstmæssigt vurderer Jefferies i øvrigt, at Lundbeck har behov for at gennemføre et større opkøb for at sikre vækst på den længere bane. Lundbecks skizofrenimiddel Abilify Maintena går af patent på nogle markeder i 2024, og nogle år derefter rammes Lundbecks antidepressiv Trintellix/Brintellix.

.\\˙ MarketWire