Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Chr. Hansens topchef ser "stærkt" og "bedre end ventet" andet kvartal

13/4 09:23

Den geopolitiske usikkerhed og en høj inflation præger fortsat udsynet hos Chr. Hansens topchef, Mauricio Graber - også selv om han står bag en opjustering af den organiske vækst for 2022/23.

- Det er helt sikkert et stærkt kvartal, hvor jeg er meget tilfreds med resultatet. Og faktisk kom kvartalet lidt stærkere ind, end vi selv havde ventet, siger topchefen til MarketWire, efter at koncernen er kommet med regnskab for andet kvartal torsdag morgen.

Flere poster landede en del bedre end ventet blandt analytikerkorpset. Og det bedre end ventede kvartal betyder, at den organiske vækst nu ses lande i intervallet 8-11 pct. mod før 7-10 pct.

- Vi hæver forventningen til organisk vækst især på grund af prisstigninger. Vi vil stadig være forsigtige i forhold til andet halvår. Men det giver mig en masse tillid til, at det første halvår er så stærkt, som det er, siger Mauricio Graber og fortsætter:

- Ser man på Q2-resultatet med 11 pct. organisk vækst for gruppen, så er bidrager højere priser med 6 pct. og volumen med 5 pct.

Chr. Hansen har gennemført prisstigningerne hos kunder i flere bølger. Og skvulpene fortsætter ind i andet halvår, hvor Mauricio Graber venter yderligere "fremskridt i implementeringen af prisstigningerne."

- Men vi er en smule mere forsigtige i forhold til volumener, fordi vi forsat opererer i et volatilt geopolitisk miljø, siger topchefen.

Og der er ikke udsigt til prisnedsættelser i horisonten, selv om inflationskurven er faldende.

- Vi ser ikke, at inflationen fortsætter op med samme fart som hidtil. Men vi opererer forsat på et niveau med meget højere input-omkostninger end for 18 måneder siden. Så vi bliver fortsat nødt til at sætte priserne op for at indhente eftervirkningerne af inflationen. Vi er ikke gået ind i en deflation, siger Mauricio Graber.

.\\˙ MarketWire