Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

HMO-bidrag booster Chr. Hansens "lighthouses" siger topchef

13/4 10:19

Et opkøb i 2020 bidrager markant til væksten i Chr. Hansens sats på de såkaldte "lighthouses" - eller fyrtårne. De er en del af 2025-strategien, hvor ingredienskoncernen satser på områder som biobeskyttelse, fermenteret plantebase, plantesundhed og Bacthera, der vurderes at have et langsigtet markedspotentiale på op mod 1 mia. euro.

I andet kvartal præsterede gruppen en organisk vækst på 38 pct.

- Jeg minder altid om, at man skal se på "lighthouses" årligt og ikke kvartalvist. For en vækst på 38 pct. i kvartalet var høj - og HMO var en kæmpe bidragsyder med en vækst på 20 pct., forklarer Mauricio Graber, der er administrerende direktør i Chr. Hansen, efter koncernens regnskab for andet kvartal blev fremlagt torsdag morgen.

Væksten kan blandt andet tilskrives, at tre af Chr. Hansens HMO'ere - LNT, 3-FL og 3'-SL) - er blevet godkendt af EU til sikker brug i modermælkserstatning ved de højeste dosisniveauer, der er godkendt på HMO-markedet.

- Vi ser lidt mere styrke på grund af godkendelserne. Og samtidig har timingen af ordrer også påvirket kvartalet, fordi vi havde lidt færre i første kvartal, siger koncernchefen.

Oveni er kundeinteressen for HMO'er fortsat høj, og Chr. Hansen har formået yderligere penetration af HMO'er i modermælkserstatningsprodukter, oplyses det i regnskabet.

Samtidig er der gang i produktregistreringer i Kina og andre nøglegeografier.

- Vi venter, at vores HMO-forretning vil levere en vækst på 30 pct. for året. Og vi har hele tiden sagt, at HMO-forrretningens organisk vækst vil komme over 20 pct. på sigt, siger Mauricio Graber.

Chr. Hansen købte i 2020 tyske Jennewein, der er førende inden for humane mælke-oligosaccharider (HMO'er), der bruges i modermælkserstatning.

.\\˙ MarketWire