Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo løftes af Credit Suisse: Opjustering virker meget sandsynlig

13/4 11:43

Novo Nordisks salg i USA af GLP-1-lægemidlerne, Wegovy mod fedme og Ozempic til behandling af type 2-diabetes, går så forrygende, at en opjustering virker stærkt sandsynlig allerede i forbindelse med regnskabet for første kvartal.

Det vurderer Credit Suisse, der løfter sin anbefaling til "outperform" fra "neutral" og hæver kursmålet med 35,9 pct. til 1250 fra 920 kr.

Den schweiziske bank hæfter sig ved, at de seneste recepttal fra USA er endog meget stærke.

Samtidig fortsætter Novo sine reklamekampagner over for amerikanske forbrugere, hvilket tyder på, at de produktionsproblemer, som tidligere har gjort det for vanskeligt for Novo at møde efterspørgslen, her og nu ikke virker til at være et problem.

- På baggrund af de nuværende totale recepttal i første kvartal for Ozempic og Wegovy i USA, vil Novo selv uden yderligere vækst i resten af 2023, efter vores vurdering, lande resultater over den nuværende prognose.

- Vi ser en høj sandsynlighed for en opjustering i regnskabet for første kvartal, lyder det i notatet.

I tørre tal estimerer Credit Suisse, at Novos omsætning brager i vejret til 231,7 mia. kr. i år fra knap 177 mia. kr. sidste år.

Til sammenligning indikerede Novos seneste prognose en omsætning på 192,9 til 203,5 mia. kr.

Driftsresultatet, EBIT, venter Credit Suisse lander på knap 97,0 mia. kr., mens Novos prognose indikerer et resultat på 80,8-85,3 mia. kr.

Endelig estimerer Credit Suisse en bundlinje på 78,1 mia. kr. mod 55,5 mia. kr. sidste år. Novos seneste prognose indikerer ifølge MarketWires beregninger en bundlinje på 65,7-71,0 mia. kr.

.\\˙ MarketWire