Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo opjusterer forventningerne med bred margin

13/4 13:53

Novo Nordisk opjusterer forventningerne markant i lokal valuta efter et stærkt første kvartal, hvor særligt fedmemedicinen Wegovy har gjort det godt.

Forventningerne til væksten i omsætningen løftes til 24-30 pct. fra tidligere 13-19 pct.

Målt på driftsresultatet, EBIT, ser Novo nu en vækst i år på 28-34 pct. mod tidligere 13-19 pct. Også her er der tale om vækst målt i lokal valuta.

- Salgsudsigterne for 2023 er hævet, hvilket primært afspejler recepttrends for Wegovy i første kvartal og højere helårsforventninger til salget af Wegovy i USA.

- Ydermere er en anden kontraktproducent nu klar til at påbegynde produktionen, hvilket øger forsyningskapaciteten for Wegovy, skriver Novo.

Netop produktionsproblemer har tidligere gjort det vanskeligt for Novo at møde efterspørgslen, men det virker altså ikke længere til at være et problem.

Wegovy blev relanceret i USA omkring årsskiftet i alle doser, og har siden braget frem, i et omfang, så schweiziske Credit Suisse tidligere torsdag konkluderede, at en opjustering fra Novo virkede særdeles sandsynlig.

Udviklingen i første kvartal vidner da også om stærk vækst. Her steg omsætningen med 25 pct. og driftsresultatet med 28 pct. ligeledes opgjort i lokal valuta, oplyser Novo.

PÅ VEJ I REKORD

På aktiemarkedet kvitteres torsdag med en kursstigning på 2,9 pct. til 1136 kr. Dermed ligger Novo til at sætte rekord.

Allerede i februar vurderede SEB, at Novo ville løfte sin kun få uger gamle prognose, og senest torsdag har schweiziske Credit Suisse altså ligeledes spået en opjustering, der faldt få timer derefter.

Credit Suisse henviste i sit notat til, at recepttallene fra USA for både Wegovy mod fedme, og også Ozempic til behandling af type 2-diabetes var så forrygende, at selv uden yderligere vækst i resten af 2023, ville Novo lande resultater over den nuværende prognose.


.\\˙ MarketWire