Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo lægger to gange Lundbeck til toplinjen i år

13/4 14:51

Novo Nordisks vækst i 2023 bliver så eventyrlig, at medicinalkæmpen formår at lægge to gange Lundbecks årsomsætning til sin egen toplinje.

Det vurderer Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen efter at have regnet lidt på tallene.

Han peger på, at prognosen indikerer, at Novos salg vil stige med mindst 34 mia. kr. i år og helt op mod 45 mia. kr. Og væksten er nærmest udelukkende er drevet af Wegovy mod fedme og Ozempic til behandling af type 2-diabetes.

- De har bare fundet en guldåre. At et selskab i den størrelse og den kaliber, som Novo har, kan vokse i den størrelsesorden, tror jeg vil gøre mange andre selskaber grønne af misundelse, siger Sydbank-analytikeren.

Alene Novos toplinjevækst indikerer således, at den vil vokse med omtrent 40 mia. kr., eller to gange den estimerede omsætning i Lundbeck, der venter et salg på 19,4-20 mia. kr.

OMSÆTNINGERNE KOMMER LANGT OVER 200 MIA. KR.

Selv har Novo alene fremsat en prognose i lokal valuta. Men den skal ifølge Sydbank-analytikeren på grund af valutamodvind formentlig reduceres med 4,5 pct.point på toplinjen og 5,5 pct.point målt på driftsresultatet for at finde frem til Novos prognose i danske kr.

Dermed vil den nye prognose, der varsler en vækst i omsætningen på 24-30 pct. og en fremgang i driftsresultat på 28-34 pct. - begge dele i lokal valuta - lyde på en toplinjevækst på 19,5-25,5 pct. og 22,5-28,5 pct. målt i danske kr.

Regner man lidt videre, vil det indikere en omsætning på 211,5-222,1 mia. kr. i år og et driftsresultat på 91,6-96,1 mia. kr.

Sidste år viste de tilsvarende poster en omsætning på lige under 177,0 mia. kr. og et driftsoverskud på 74,8 mia. kr.


.\\˙ MarketWire