Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank skærer anfaling og kursmål for ALK: Tal svagere end ventet

18/4 10:08

ALK-Abelló får sænket anbefalingen af Danske Bank to trin til "sælg" fra "køb", og kursmålet sættes ned med 23 pct. til 100 kr. fra 130 kr.

Det fremgår af en analyse fra banken.

Den hårde medfart kommer, efter at ALK mandag aften kom med foreløbige tal for sit første kvartal af 2023, der vidner om fremgang sammenlignet med sidste år.

Væksten på toplinjen og fremgangen målt på driftsresultatet, EBIT, var drevet af et bedre end ventet salg af SCIT/SLIT-dråber. Omvendt skuffede tabletsalget som følge af en midlertidig effekt af smitte med luftvejsinfektioner, der har bremset behandlingsopstart hos nye patienter i Europa.

Danske Bank kalder regnskabet for "svagere end ventet".

- Væksten i tabletsalget i første kvartal vil føre til øget usikkerhed for forventningerne set på kort og mellemlangt sigt, skriver bankens analytiker Thomas Bowers i analysen.

- Vi forventer en risikoen for, at det vil vare ved - i hvert fald indtil den næste sæson for patienter, fremgår det.

Når det endelige regnskab for første kvartal kommer den 9. maj, vil der være fokus på det svage tabletsalg i Europa med en organisk vækst på 0 pct. i kvartalet. ALK har tidligere kommunikeret, at 2023 vil være "back-end loaded", og Danske Bank venter, at medicinalselskabet vil misse forventningerne med 50-60 mio. kr.

- Vi mener, at det øger usikkerheden omkring præstationen i de kommende kvartaler, og derfor ser vi ingen umiddelbar upside potentiale i investeringscasen på kort til mellemlang sigt, skriver Thomas Bowers.

Danske Bank ser dog fortsat et lovende langsigtet vækstpotentiale fra mulige udvidelser af labels i Kina og adrenalinpennen, som kan føre til en stærk acceleration af væksten fra 2025.

- Usikkerhederne om tablet-vækstudsigterne i Europa får os til at tage en mere konservativ holdning frem mod 2023-24, men det opvejes delvist af SCIT/SLIT-salgsvækst i vores estimater på kort til mellemlang sigt, skriver bankens analytiker.

Aktien falder 15,5 pct. til 94,35 kr. tirsdag formiddag.

.\\˙ MarketWire