Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Norsk storbank mener nedjusteret prognose hos ALK skaber usikkerhed

18/4 14:41

Et af ALK-Abellós væsentligste forretningsben og kilde til salgsvækst, de tabletbaserede vacciner, skuffede i første kvartal, og skaber usikkerhed på den lidt længere bane.

Det vurderer DNB, der har skåret sin anbefaling til "hold" fra "køb" og sænket sit kursmål for ALK med hele 30 kr. til 110 kr. oven på ALK's foreløbige regnskabstal mandag aften.

Her sænkede ALK sine forventninger til salget af de tabletbaserede allergivacciner til 9-14 pct. fra tidligere op til 15 pct.

Og selv om den overordnede salgsprognose blev fastholdt, da salget af de øvrige allergivacciner trods alt går bedre end forudset, så styrtdykker aktien med næsten 23 pct. til 86 kr.

Ifølge DNB er meldingerne om nulvækst i tabletsalget i Europa i første kvartal da noget værre end ventet og egnet til at skabe usikkerhed.

- Virksomheden vurderer stadig, at problemerne er midlertidige, men med nedjusteringen af vækstudsigterne for tabletterne, kan investorerne blive bekymrede over, at udfordringerne er mere strukturelle, konstaterer Jesper Ingildsen, analytiker i DNB, i et notat.

Han peger på, at udsigterne virker mere mudrede nu, og at ALK's prisforhandlinger med europæiske myndigheder nu skal falde ud positivt ud, for at ALK rammer den øvre ende af sin nedjusterede prognose for tabletsalget.


.\\˙ MarketWire