Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med Novo Nordisk, B&O og Danfoss

20/4 06:32

BØRSEN

TOPCHEF VIL FORTSÆTTE DET VILDE VÆKSTRIDT I DANFOSS

På bare fem år er omsætningen i Danfoss steget med 77 pct., og ambitionen fra topchef Kim Fausing er en fordobling igen i løbet af nogle år. De seneste års vækst er især skabt gennem massive investeringer i udvikling af nye produkter, produktionsudstyr og bygninger. (Forside, side 10)

MAGTFULD ERHVERVSTOP HOLDER SIG KLAR TIL KONFLIKT

Ruslands invasion tog de fleste på sengen. Nu understreger topprofiler alvoren i det hurtigt udviklende trusselsbillede. (Side 8)

FORSYNINGSPROBLEMER KOSTER PÅ BUNDLINJEN FOR ORIFARM

Leveringsproblemer og lukningen af en fabrik i Skælskør tog toppen af indtjeningen i parallelimportøren Orifarm. (Side 12)

NY NATIONALBANKCHEF ER SKEPTISK OVER FOR EN NY ØKONOMISK ÆRA

Christian Kettel Thomsen om at træde ind i rampelyset, om den perfekte landing for dansk økonomi, og om hvorfor han ikke tror, vi skal vænne os til en ny økonomisk virkelighed. (Side 14-15)

POLITISK USIKKERHED FOR 27 VINDPROJEKTER

Regeringen, som onsdag holdt et stort anlagt klimamøde på Marienborg, håber, at nogle af vindprojekterne i åben-dør kan realiseres. (Side 18)

SYV TECH-GIGANTER HAR DREVET AKTIEAFKASTET I 2023

Syv aktier har trukket S&P 500 i vejret i år. Spørgsmålet er, om det er udtryk for en spirende optimisme, eller om kan det give bagslag. (Side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

LEGO OG NOVO NORDISK I MILJØVENLIGT KÆMPEPROJEKT: VIL LAVE PLASTIK MED POWER-TO-X

De to storforbrugere af plastik - LEGO og Novo Nordisk - går sammen med den danske udvikler af grøn energi European Energy om at erstatte fossilbaseret materiale i plastik med et grønt alternativ. Det markerer begyndelsen på det grønne industrieventyr inden for havvind og produktion af brint og e-brændstoffer, som alle taler om i øjeblikket. (Forside, side 4-5)

KUNDER HOLDER FAST I INTERNETUDBYDERNE TRODS HEKTISK PRISKRIG

Loyaliteten over for den internetleverandør, som man har valgt, ligger uændret på et højt niveau trods den heftige konkurrence. Der er dog et stort spring fra bedste til dårligste placering i den årlige måling. (Side 8)

NETFLIX’ SLAG MOD KONTODELING FÅR KUNDER TIL AT SIGE OP

Der har været en del opsigelser, efter at verdens største streamingtjeneste begyndte at slå ned på, at man låner andres kodeord til at se med. Alligevel udvides det snart til flere lande. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

REGERINGEN VIL GIVE REALKREDITTEN ADGANG TIL NYT GIGANTMARKED

Et nyt marked på flere hundrede mia. kr. ligger åbent for de danske realkreditselskaber, når regeringen giver mulighed for, at sektoren kan finansiere store havvindmølleparker. (Forside, side 8-9)

OTTE ANHOLDT MISTÆNKT FOR MARKEDSMANIPULATION OG INSIDERHANDEL

Otte medarbejdere i et energihandelsfirma er blevet anholdt og fremstilles torsdag i retten. (Side 6-7)

LUSSING TIL 89.000 VIRKSOMHEDER OG EJERE AF SOLCELLER OG SMÅ VINDMØLLER

Energinet vil med en årlig ekstraregning på 40 mio. kr. gøre op med "positiv forskelsbehandling" af 85.000 private elkunder med solceller og små husvindmøller. (Side 10)

B&O-TOPCHEF VIL FORTSAT BANKE PRISERNE OP, TRODS FALDENDE OMKOSTNINGER

Komponentkrise og eksplosive fragtrater fik i 2022 Bang & Olufsen til at hæve priserne markant. Nu er begge kriser drevet over for selskabet, men B&O fortsætter med at hæve sine priser. Topchef kalder det en strategisk beslutning. (Side 14)

FORBRUGERNE HAR VENDT RYGGEN TIL MÆRKEVARERNE

De voldsomme prisstigninger får en stor del af kunderne til at udskifte mærkevarer med detailkædernes egne, billigere mærker. Et stort flertal vil blive ved med at købe de billige produkter, som de mener er lige så gode som mærkevarerne. (Side 17)

NYKREDIT TROR DANMARK UNDGÅR RECESSION

Tidligere forventede man i Nykredit, at den danske økonomi ville blive ramt af en mild recession. Nu ser man lysere på udviklingen. (Side 18)

.\\˙ MarketWire