Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Topchef: Især Demants salg af høreapparater trak stærkt første kvartal

20/4 06:34

Det var særligt salget af høreapparater, der udviklede sig bedre end ventet for Demant i første kvartal og var udslagsgivende for den opjustering af forventningerne, som det danske selskab leverede mandag aften.

Det fortæller Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Demant, i et interview med MarketWire i forbindelse med denne uges branchemesse hos American Academy of Audiology (AAA) i Seattle i staten Washington i USA.

- Vi kommer senere med en mere detaljeret redegørelse. Men når man kigger ned over forretningen, så gør den det godt, og den har gjort det bedre end forventet. Derfor har vi skruet op for forventningerne til resten af året. Det er vores Hearing Healthcare-forretning, der trækker op, og i første kvartal specifikt var det både Hearing Care og i særdeleshed Hearing Aids, der leverede meget stor vækst, siger Søren Nielsen.

Hearing Care dækker over Demants detailforretning, mens Hearing Aids står for engrossalget af høreapparater. Sidstnævnte havde ifølge mandagens meddelelse en organisk vækst på hele 26 pct. i første kvartal. Hearing Care nåede en organisk vækst på 9 pct.

Hvorvidt den massive vækst mest dækker over en stærk præstation fra Demant selv, eller om det er markedet, der generelt har oplevet voldsom fremgang i de første tre måneder af i år, vil det danske selskab løfte mere af sløret for i forbindelse med periodemeddelelsen for første kvartal den 3. maj.

- Men med sådan et vækstniveau er man også selv med til at definere væksten i markedet, siger Søren Nielsen.

Demant har for nylig lanceret sit seneste topprodukt inden for høreapparater, Oticon Real. Og det har indtil videre kastet god respons af sig fra markedet, lyder det fra Søren Nielsen.

- Det er blevet taget godt i mod, og vi har fået rigtig mange gode tilbagemeldinger, siger topchefen.

- Det er en anledning til at få særligt eksisterende brugere til at komme ind og få en opgradering. I andet halvår sidste år var markedet holdt lidt tilbage af, at andengangsbrugere udsatte beslutningen om en opgradering lidt. Her er vores nye produkt og timingen af det måske en god anledning til det. Men det kræver naturligvis stadig, at produktet gør det godt, fortsætter han.

Demant opjusterede mandag aften forventningerne til både den organiske vækst og driftsresultatet før renter og skat (EBIT) i hele 2023. Her venter selskabet nu en vækst på 6-10 pct. og et driftsoverskud på 3800-4200 mio. kr. Tidligere var prognosen en organisk vækst på 3-7 pct. og et driftsresultat (EBIT) på 3600-4000 mio. kr.

.\\˙ MarketWire