Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Demant forudser forsinket salg af Medical efter foreløbig rapport

20/4 08:58

De britiske konkurrencemyndigheder, Competition and Markets Authority (CMA), ser en "betydelig svækkelse af konkurrencen på markedet for benforankrede høresystemer i Storbritannien" ved salg af Demants Hearing Implants-forretning, Oticon Medical, til Cochlear Limited.

Det fremgår ifølge Demant af CMA's foreløbige notat om transaktionen.

Demant venter på den baggrund ikke længere at kunne lukke salget inden udgangen af andet kvartal i år.

- CMA vil nu gennemgå den foreløbige konklusion og tage eventuelt yderligere forhold med i betragtning, før CMA kommer med sin endelige rapport, hvilket forventes at ske senest den 5. juni 2023, noterer Demant.

Udover CMA's endelige afgørelsen afventer Demant også resultatet af behandlingen af salget hos konkurrencemyndigeder i Australien, EU og Frankrig.

Selskabet noterer, at uanset resultatet af konkurrencemyndighedernes undersøgelser er Demant fortsat fast besluttet på at afvikle Hearing Implants-forretningen. Demant mener ikke, at positionen som global leder inden for høreimplantater er opnåelig inden for en rimelig tidshorisont uden at foretage uforholdsmæssigt store investeringer og dermed udvande koncernens lønsomhed.

- I lyset af CMA’s foreløbige konklusion forventes transaktionen ikke længere at blive afsluttet i andet kvartal 2023, og vi er på nuværende tidspunkt ikke i stand til at give en opdateret tidsplan. Når der er nyt om den påtænkte transaktion, heriblandt en opdateret tidsplan, vil vi informere om det, oplyser Demant.

- Under antagelse af at transaktionen ikke afsluttes senest den 31. december 2023, forventes koncernens resultat efter skat fra ophørte aktiviteter i 2023 at blive negativt med 100-200 mio. kr., skriver selskabet, som tidligere har estimeret en negativt påvirkning på cirka 100 mio. kr. ved afslutning i andet kvartal 2023.

.\\˙ MarketWire