Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Storbank ser salg på 6 mia. dollar årligt for Novos fedmemiddel

21/4 15:22

Novo Nordisks nyeste fedmemiddel, Wegovy, er på vej til at kunne ramme et årligt salg på 6 mia. dollar.

Det vurderer storbanken Citi i en ny analyse på baggrund af den fremgang, som Novo Nordisk har set i antallet af udskrevne recepter.

- Vi noterer os fire uger i træk, hvor væksten for alle doser af Wegovy bliver ved med at accelerere, og det indikerer, at der ikke er tegn på fald i antallet af nye patienter, der begynder på midlet, skriver analytiker Peter Verdult i notatet.

På den kortere bane forudser Citi, at Novo Nordisks salg af midlet vil ramme 5 mia. dollar i år, hvor konsensus i markedet er 4 mia. dollar ifølge Bloomberg.

Citi forventer, at Novo Nordisk sammen med den amerikanske konkurrent Eli Lilly vil sidde på markedet i de kommende år.

WEGOVY-SALG DREV OPJUSTERING

Novo Nordisk har for nyligt løftet forventningerne markant efter et stærkt første kvartal, hvor særligt fedmemedicinen Wegovy har gjort det godt.

Forventningerne til væksten i omsætningen løftes til 24-30 pct. fra tidligere 13-19 pct. målt i lokal valuta. Målt på driftsresultatet, EBIT, ser Novo nu en vækst i år på 28-34 pct. mod tidligere 13-19 pct. Også her er der tale om vækst målt i lokal valuta.

- Salgsudsigterne for 2023 er hævet, hvilket primært afspejler recepttrends for Wegovy i første kvartal og højere helårsforventninger til salget af Wegovy i USA.

- Ydermere er en anden kontraktproducent nu klar til at påbegynde produktionen, hvilket øger forsyningskapaciteten for Wegovy, skrev Novo Nordisk i forbindelse med opjusteringen.

HØJE FORVENTNINGER TIL SALG

Generelt er forventningerne i top til Novos vægttabsmidler hos analytikerkorpset, der regner med, at Novo allerede i år - to år før tid - vil nærme sig sin ambition om et salg på over 25 mia. kr., der ellers først skulle opnås i 2025.

Novo Nordisk har selv holdt fast i den langsigtede prognose.

- Vi har ikke endnu nået den aspiration, men det er klart, at vi har et meget solidt momentum, og jeg kan love, at vi ikke holder igen. De mere end 25 mia. kr. er stadig validt. Vi har ikke nået målet endnu, så vi ændrer det ikke, lød det fra administrerende direktør i Novo Nordisk Lars Fruergaard Jørgensen i forbindelse med det seneste regnskab fra medicinalgiganten.

Efter et år præget af produktionsvanskeligheder relancerede Novo sit nye vægttabsmiddel, Wegovy, i USA omkring årsskiftet, og regnskabet for fjerde kvartal vidner om opbygning af lagre i distributionsleddet.

Salget af Wegovy, der oprindeligt blev lanceret i USA i juni 2021, løb op 2446 mio. kr. i fjerde kvartal mod estimeret 1496 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Novo selv. Året før var salget på 782 mio. kr.

Samlet landede Novos salg af fedmeprodukter, der også tæller forgængeren Saxenda, på 5,5 mia. kr. i fjerde kvartal mod ventet knap 4,6 mia. kr. I hele 2022 solgte Novo vægttabsmidler for 16,9 mia. kr., og analytikerne spåede inden regnskabet, at det tal vil stige til 24,8 mia. kr. i år.

.\\˙ MarketWire