Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Credit Suisses kunder trækker 465 milliarder kr. ud af banken

24/4 07:23

Credit Suisses regnskab for første kvartal vidner om fortsat kundeflugt fra den tidligere schweiziske storbank, der efter megen tumult blev overtaget af ærkerivalen UBS den 19. marts med støtte fra de schweiziske myndigheder.

I alt trak Credit Suisses kunder aktiver for netto 61,2 mia. schweizerfranc, eller 465 mia. kr., ud af banken i første kvartal, og selvom kapitalflugten er blevet dæmpet i den senere tid, er der endnu ikke sat helt prop i. Det fremgår af regnskabet for første kvartal.

I anden halvdel af marts 2023 oplevede Credit Suisse betydelige kontanthævninger.

- Kundeindlån faldt med 67 mia. schweizerfranc i første kvartal. Denne kapitaludstrømning, som var mest akut i dagene umiddelbart forud for og efter annonceringen af fusionen, har stabiliseret sig til meget lavere niveauer, men er endnu ikke vendt den 24. april 2023, skriver Credit Suisse.

Bankens bundlinje viser et overskud på 12,4 mia. schweizerfranc, men det afspejler blandt andet en nedskrivning af et af bankens obligationslån på 15 mia. schweizerfranc til nul.

Det justerede resultat blev et underskud før skat på 1,3 mia. schweizerfranc.

Credit Suisse vil nu arbejde tæt sammen med UBS fort at sikre, at sammenlægningen gennemføres i henhold til planerne.

Som led i aftalen modtager Credit Suisse-aktionærerne 1 aktie i UBS for 22,48 aktier i Credit Suisse. Det svarede ifølge UBS dengang til en pris på 0,76 schweizerfranc, eller 3 mia. schweizerfranc for Credit Suisse.

Obligationsejerne, der havde stillet ansvarlige lån til rådighed, måtte til gengæld se hele deres lån gå tabt, hvilket skabte en del postyr i marts. Det skyldes, at beslutningen brød med den tabsrækkefølgen ved konkurser, hvor aktionærerne står først for, når tabene skal sluges, og obligationsejerne først derefter må tage deres tab.

Credit Suisse lukkede fredag 0,9 pct. lavere i 0,79 schweizerfranc.

.\\˙ MarketWire