Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Frygt for bankkrise og finansiel uro trækker aktierne ned

26/4 06:32

De asiatiske aktier falder onsdag efter tirsdagens drop på Wall Street drevet af bekymringer for banksektoren og en bredere frygt for recession.

Dårlige amerikanske forbrugerdata og blandede regnskaber sendte de amerikanske aktier i rødt gennem tirsdagen, og først efter lukketid var der lidt optimisme at spore. Alligevel foretrækker de asiatiske markedsdeltagerne i lighed med de amerikanske kolleger at holde sig fra nye investeringer.

- Indtjeningen har ikke universelt været dårlig og er i nogle tilfælde endda god, noterer Stephen Innes fra SPI Asset Management, men peger samtidig på en problematisk udvikling i shippingindustrien som en særlig årsag til bekymring.

I et skuffende regnskab advarer UPS investorerne om, at resultaterne vil ligge i "den lave ende" på grund af udfordrende makroforhold og ændringer i forbrugeradfærd. Og en nedgang i fragtraterne er ifølge Innes en typisk forløber for en bredere afmatning i den økonomiske aktivitet.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan dropper 0,4 pct.

De amerikanske aktiefutures, især for teknologitunge Nasdaq, er onsdag morgen drevet markant op, efter overraskende gode regnskaber fra Microsoft og Googles moderselskab Alphabet , der blev offentliggjort efter New York-markedets lukning.

Futures indikerer et plus i Dow Jones-indekset på 0,2 pct. og i S&P 500 på 0,5 pct., mens Nasdaq-indekset står til en stigning på hele 1,4 pct., når markedet åbner igen senere onsdag. Tirsdag faldt S&P 500-indekset imidlertid 1,6 pct., og Nasdaq-indekset lukkede 2 pct. lavere.

I Tokyo er investorerne yderst tilbageholdende efter de amerikanske kursfald, og stemningen forstærkes af en styrket japansk yen.

- I Japan åbner markedet lavere efter fald i amerikanske aktier, siger markedsanalytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo ifølge AFP.

Nikkei 225-indekset viger 0,5 pct., og Topix-indekset falder 0,7 pct.

De kinesiske markeder på fastlandet er også negative. Shanghai Composite ligger med et minus på 0,3 pct., og CSI 300 falder 0,1 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks har vendt en negativ åbning til et plus på 0,7 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,5
Topix-0,7
Hongkongs Hang Seng+0,7
China Shanghai Composite-0,3
China CSI 300
-0,1
Taiwan Taiex-0,3
Sydkoreas Kospi+0,1
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI-0,1
Sydney ASX 200-0,1

.\\˙ MarketWire