Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Medicinalsektor kritiserer EU-forslag om revision af regulering

26/4 16:45

EU-Kommissionen har onsdag fremlagt et længe ventet udkast til en foreslået revision af en lov, der regulerer EU's medicinalsektor, der får hårde ord med på vejen fra en række af sektorens mastodonter, heriblandt Novo Nordisk.

Det skriver Reuters.

Den største revision af eksisterende medicinske love i to årtier har til formål at sikre, at alle europæere har adgang til både innovative nye behandlinger og kopimedicin samt at stoppe enorme forskelle i adgang og pris mellem landene, siger EU's sundhedskommissær Stella Kyriakides til journalister efter offentliggørelsen ifølge Reuters.

Der er kun få større ændringer i forslaget i forhold til udkastet, der blev gennemgået af Reuters tidligere på måneden, bortset fra detaljer om ændringer af beskyttelsen, før kopiversioner af lægemidler kommer på markedet.

Kommissionen foreslår at reducere længden af grundlæggende markedseksklusivitet, som lægemiddelproducenter får, før kopier kan komme ind på markedet, til otte fra ti år.

EU-Kommissionen håber, at reformerne vil skabe et "fælles europæisk marked for medicin", samtidig med at Europas attraktivitet for farmaceutiske investeringer bevares, tilføjer Kyriakides ifølge Reuters.

Novo Nordisks administrerende direktør Lars Fruergaard Jørgensen siger i en erklæring ifølge Reuters, at "forslagene er gift for innovation og konkurrenceevne i Europa."

Den tyske gigant Bayer og britiske GlaxoSmithKline er også kritiske over for forslaget.

.\\˙ MarketWire