Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN Q1: Hearing kom bedre end ventet gennem første kvartal

27/4 06:24

GN's høreapparatselskab, GN Hearing, leverede bedre end ventet i første kvartal, hvor omsætningen endte på 1622 mio. kr. mod ventet 1475 mio. kr. blandt analytikerne.

I første kvartal året før omsatte selskabet for 1337 mio. kr.

Den justerede driftsresultat, EBITA, for kerneforretningen, der fraregner tilkøbte Lively, endte i januar, februar og marts på 154 mio. kr. mod ventet 86 mio. kr. og 26 mio. kr. i første kvartal året før.

Driftsmarginen blev således på 9,9 pct. mod ventet 3,1 pct. og 2,0 pct. i første kvartal 2022.

Den organiske vækst er for første kvartal opgjort til 15 pct. mod ventet 7,9 pct. og en vækst på 2 pct. i de første tre måneder af 2022.

Udviklingen i salget var "drevet af lanceringen af Resound Omnia-familien, der resulterede i betydelig fremgang i markedsandele," oplyser GN i regnskabet.

I forbindelse med tallene for første kvartal opjusterer GN forventningerne til udviklingen i 2023.

For GN Hearing ventes der nu en organisk vækst på 5-10 pct. i hele 2023, hvor der samtidig sigtes efter en justeret driftsmargin, EBITA, for kerneforretningen på 14-16 pct.

- Vores stærke præstation er bredt funderet på tværs af regioner, og med vores nye komplette produktsortiment af populære stile i den meget succesrige Resound Omnia-familie er vores vækstplatform godt på plads, hvilket lover godt for for resten af året, hvorfor vi også har tillid til at opjustere prognosen til vores helår, siger Gitte Pugholm Aabo, der er topchef i GN Hearing, i en meddelelse.

Tidligere ventede høreapparatselskabet en organisk vækst på 2-8 pct. og en justeret EBITA-margin for kerneforretningen på 13-16 pct.

Den gode start på året har også fået GN Hearing til at løfte sine forudsigelser for markedsudviklingen.

Ved årsregnskabet lød spådommen på en meget begrænset markedsvækst, men den har været bedre end ventet i første kvartal, og derfor løftes også prognosen for hele året.

- I første kvartal 2023 voksede markedet mere end ventet og på linje med de historiske vækstrater på 4-6 pct. i volumen og minus 1 til minus 2 pct. i negative bidrag fra de gennemsnitlige salgspriser. GN Hearing venter nu, at markederne vil vokse med lignende vækstrater i 2023, skriver selskabet i regnskabet.

.\\˙ MarketWire