Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank om Nordea: Som ventet stærkt - men stærkere end ventet

27/4 07:52

Regnskabet fra den skandinaviske storbank Nordea var som ventet stærkt men overraskede alligevel positivt.

Det vurderer analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen over for MarketWire.

- Jeg og markedet havde ventet en stærk start på 2023 i kraft af den perlerække af bankopjusteringer, der har været allerede, siger han, men han finder regnskabet stærkere end ventet.

På toplinjen var både nettorenterne og handelsindtægter bedre end ventet, påpeger Mikkel Emil Jensen.

Det højere renteniveau har slået igennem på nettorenteposten, der steg fra 1308 mio. euro til 1765 mio. euro og resultat af poster til dagsværdi (handelsindtægterne), der i 2022 var negativt påvirket af nedskrivninger fra lukningen af bankens russiske aktiviteter på 613 mio. euro, var forbedret fra negative 265 mio. euro til positive 345 mio. euro i første kvartal i år.

Mikkel Emil Jensen noterer sig også, at Nordea løfter forventningen til medvinden fra nettorenteposten til 1,2-1,6 mia. euro.

- Med investorøjne er det vigtigt, at kerneforretningen - nettorenter - performer, siger han og fremhæver at handelsindtægter trods deres volatile karakter kom klart bedre ud end ventet.

Positivt er det også at nedskrivningerne er meget små og både mindre end ventet og end i samme periode sidste år.

Nedskrivningerne på udlån endte med en udgift på 19 mio. euro - klart lavere end den ventede udgift på 104 mio. euro ifølge estimater fra Infront Consensus og en udgift på 64 mio. euro i første kvartal sidste år.

- Der er tale om endnu et kvartal med meget meget lave nedskrivninger, siger Mikkel Emil Jensen, men medgiver at "retorikken ikke er så overaskende, men niveauet er det".

- Tabene lader i hvert fald ventet på sig, hvis de overkovedet kommer, konstaterer han.

Med en egenkapitalforrentning på 17,1 pct. i første kvartal kan det umiddelbart undre, at Nordea ikke ændrer sin forventning for hele 2023, der lyder "over 13 pct.".

Det skyldes ifølge Sydbank-analytikeren nok, at der er større usikkerhed om økonomien - ikke mindst den svenske - end normalt, og Nordea har tidligere oplyst at de vil opdatere forventnigne i slutningen af i år, når de økonomiske udsigter er klarere.

Prognosen om "over 13 pct. i egenkapitalforretning "kommer dog ikke i nærheden af at være i fare", ifølge Mikkel Emil Jensen.

Aktien bør kun klare sig bedre end markedet, når handelen åbner kl. 9.00.

Nordea-aktien lukkede onsdag i 76,70 kr. efter et fald på 0,4 pct. og sidsen nytår er aktien kun steg godt 2 pct. Aktien har været handelt mellem 69,66 kr. og 90,09 kr. i årets løb.

.\\˙ MarketWire