Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN langt fremme med kapitalplan med flere lag - klar senest i august

27/4 09:14

GN er nået langt med arbejdet på en revideret plan for sin kapitalstruktur, efter at et forslag om en aktieemission på op til 7 mia. kr. i marts blev forkastet af aktionærerne.

I sit regnskab for første kvartal, der blev offentliggjort onsdag aften grundet en opjustering af forventningerne i GN Hearing, oplyser selskabet, at det inden for kort tid vil offentliggøre et nyt bud på en løsning af kapitaludfordringerne.

Og planen er så langt fremme, at den senest vil blive offentliggjort ved regnskabet for andet kvartal i august - men måske allerede tidligere.

- Vi er ret langt fremme med planen, og kort tid betyder, at vi senest vil offentliggøre den ved regnskabet for andet kvartal. Det kan også blive tidligere, siger Gitte Pugholm Aabo, der er administrerende direktør for GN Hearing og hele GN, til MarketWire.

MINDRE AKTIVER TIL SALG

En del af planen er ifølge meddelelsen fra GN onsdag aften frasalg af visse udvalgte aktiver.

Og den del omfatter særligt mindre aktiver som detailbutikker eller kontorbygninger, fortæller Gitte Pugholm Aabo.

Dermed manes rygter om et frasalg af hele GN Hearing også igen i jorden.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at det ikke er vores strategi at eje detailforretninger. Derfor har vi også reduceret antallet af butikker i USA fra omkring 200 i 2019 til langt under 50, siger Gitte Pugholm Aabo.

Hun nævner blandt andet portugisiske Belaudicao, som GN købte for omtrent et år siden, som et muligt frasalg.

GN Hearing ejer også blandt andet Dansk Hørecenter i detailleddet.

- Vi har tidligere talt om et frasalg af Belaudicao som en mulighed, og vi har også talt om at sælge eksempelvis kontorbygninger, siger Gitte Pugholm Aabo.

KOMBINATION AF AKTIESALG OG GÆLDSFINANSIERING

Et andet punkt i planen er at arbejde med både aktie- og gældsmarkedet.

Og her vil der i den nye plan formentlig blive tale om en kombination af begge, efter at den rene aktieemission i marts blev forkastet.

Flere aktionærer har siden givet udtryk for, at en mindre aktieemission kunne være vejen frem.

- En lille kapitalforhøjelse kombineret med gældsfinansiering er nok måden at anskue det på, siger Gitte Pugholm Aabo.

- Derudover er det naturligvis også en vigtig del af planen at drive forretningen på en så god måde som muligt. Og her er første kvartal en rigtig god start. Jo bedre, vi klarer os, jo flere penge genererer vi naturligvis, fortsætter topchefen.

.\\˙ MarketWire