Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN Audio/CEO: Klar bedring i Steelseries ventes at fortsætte

27/4 12:08

GN Audio kom noget bedre end ventet ud af første kvartal, og en del af forklaringen var en stærk præstation fra tilkøbte Steelseries, der synes at have nået et vendepunkt efter et svært 2022.

Steelseries havde i første kvartal således en vækst på 22 pct. og vandt ifølge GN Audio betydelige markedsandele i et marked, der tenderede til at være stabiliseret efter betydelig negativ markedsvækst sidste år.

Og den gode udvikling ventes at fortsætte i resten af 2023 også.

- Steelseries klarede sig virkelig godt, hvilket er positivt. Det er noget, vi venter vil fortsætte, siger Peter Karlstromer, der er administrerende direktør hos GN Audio, til MarketWire.

- Steelseries har betydeligt outperformet markedet. Lige nu ligger det meste af væksten formentlig i den outperformance, mens markedet, der tidligere var ramt af betydelige fald, formentlig er mere omkring stabilt, fortsætter han.

For hele 2023 fastholder GN Audio på trods af en noget bedre samlet vækst end ventet i første kvartal sin prognose om en organisk vækst på minus 10 til plus 5 pct.

I første kvartal var den organiske vækst 2 pct. mod konsensus om en negativ vækst på 5,0 pct. blandt analytikerne ifølge estimater fra GN selv.

ENTERPRISE-MARKEDET MERE USIKKERT

Usikkerheden i prognosen ligger både i et svært sammenligningsgrundlag i resten af året, men også lidt mere usikkerhed om markedet omkring den professionelle Enterprise-forretning, som historisk set har været den stabile trækhest for væksten hos den danske headset-producent.

I første kvartal havde Enterprise, der sælger headsets og kontorudstyr til virksomheder og kontorer, en negativ organisk vækst på 3 pct.

GN Audio anslår dog stadig at have vundet markedsandele i et marked, der var præget af klar tilbageholdenhed i investeringerne fra virksomhederne.

- Enterprise er et meget udfordret marked, men vi regner med at have vundet markedsandele. For resten af året er forbrugermarkedet meget usikkert, og i Enterprise regner vi med at vinde markedsandele. Men markedet er meget usikkert, og det er en anden opførsel hos kunderne, end vi normalt ser, siger Peter Karlstromer.

Derudover møder GN Audio et svært sammenligningsgrundlag i andet kvartal, men det er stadig forventningen, at der på kvartalsbasis vil være tale om fremgang.

- Så andet kvartal vil formentlig blive bedre end første kvartal, siger Peter Karlstromer.

På lang sigt er der heller ikke noget, der tyder på, at Enterprise-markedet ikke vil vende tilbage til sin normale gennemsnitlige vækst på omkring 10 pct. om året. Og her har GN Audio traditionelt gennem de seneste mange år ligget yderligere over markedet.

- Vi tror på, at det vil vende tilbage til det. Usikkerheden ligger mere i den tid, det vil tage. De markedsdata, vi har, peger på en midlertidig nedgang, understreger Peter Karlstromer.

.\\˙ MarketWire