Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novos ærkerival viser markant vægttab med mulig udfordrer til Wegovy

27/4 13:04

Novo-rivalen Eli Lillys formentlig kommende fedmemiddel, Tirzepatid, giver anledning til et markant vægttab på 15,7 pct. i et stort fase 3-studie i voksne overvægtige type 2-diabetikere.

Det fremgår af en meddelelse fra Eli Lilly, der dermed nærmer sig med en udfordrer til Novos storsælgende vægttabsmiddel Wegovy.

I Lillys fase 3-studie Surmount 2 blev 938 voksne overvægtige type 2-diabetikere behandlet med Tirzepatid i 72 uger, og tabte op til 15,7 pct., eller 15,6 kilogram. Patienterne vejede i udgangspunktet 100,7 kilogram.

Der er tale om det andet store fase 3-studie, som har testet Tirzepatid til behandling af kronisk overvægt.

Det gennemsnitlige vægttab i gruppen, der fik Tirzepatid 10 milligram var 13,4 pct., mens den højere dosis på 15 milligram gav et vægttab på 15,7 pct.

- Graden af gennemsnitlig vægtreduktion set i Surmount-2 er ikke tidligere blevet opnået i fase 3-forsøg for fedme eller overvægt og type 2 diabetes, siger Jeff Emmick, direktør for produktudvikling hos Lilly, ifølge meddelelsen.

Andelen af patienter, der tabte sig mindst 15 pct. var 41,4 pct. med den laveste dosis, 51,8 pct med den højeste dosis og 2,6 pct. i gruppen, der fik placebo, eller snydemedicin.

Andelen af patienter, der tabte sig mindst 5 pct. var 81,6 pct. med den lave dosis og 86,4 pct. med den høje dosis. I gruppen, der fik placebo, opnåede 30,5 pct. et vægttab på mindst 5 pct.

På baggrund af resultaterne vil Lilly nu færdiggøre markedsføringsansøgningen for Tirzepatid i fedme, og venter en tilbagemelding fra myndighederne så tidligt som i slutningen af 2023, lyder det i meddelelsen.

Tirzepatid markedsføres i forvejen til behandling af type 2-diabetes under navnet Mounjaro og er direkte konkurrent til Novos Ozempic.

Tidligere har Novo vist vægttab med Wegovy på omtrent 11 pct. i et fase 3-studie i overvægtige type 2-diabetikere.


.\\˙ MarketWire