Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Høreapparater: Nye tal peger på langsom start for OTC-salget i USA

1/5 12:10

Salget af høreapparater i håndkøb i USA har fået en stille start på tilværelsen siden oprettelsen af en såkaldt over the counter-salgskanal (OTC) i oktober sidste år.

Således udgjorde salget af OTC-apparater blot 1 pct. - eller omkring 13.000 enheder - af det samlede høreapparatsalg i USA i første kvartal, hvor der ellers var massiv markedsfremgang at spore.

Det viser data fra producenternes brancheorganisation, Hearing Industries Association (HIA), ifølge Hearing Tracker.

Tallene omfatter kun salgstal for HIA's medlemmer, men de må anses som værende repræsentative, da organisationen blandt andet omfatter alle de største høreapparatproducenter i verden, Sonova, Demant, WS Audiology, GN Hearing og Starkey.

Samlet steg salget af høreapparater i USA med 9,1 pct. i første kvartal sammenlignet med samme periode året før, viser tallene fra HIA ifølge Hearing Tracker.

I samme periode opnåede danske Demant en organisk vækst på 26 pct. i engrossalget af høreapparater og en vækst på 9 pct. i detailsalget.

GN Hearing havde i første kvartal en samlet organisk vækst på 15 pct. Også for det nordamerikanske marked specifikt var den organiske vækst 15 pct.

AAA: MERE ROLIG START END VENTET

Allerede før data blev kendt, var det også vurderingen fra flere aktører i markedet, at OTC-salget havde fået en stille start på tilværelsen.

I forbindelse med dette års branchemesse hos American Academy of Audiology (AAA) i Seattle i midten af april var vurderingen fra flere aktører, at OTC var kommet mere roligt i gang end ventet.

- Det har været stille. Vi har hos AAA gjort meget for at hjælpe vores medlemmer med at være klar til alle scenarier. Og vi har gjort vores for at uddanne forbrugerne om, hvem produkterne er til, og hvem de ikke er til, sagde Virginia Ramachandran, der er administrerende direktør for AAA, i et interview med MarketWire i forbindelse med messen i Seattle.

- Fra et medieperspektiv har folk været meget interesserede i det. Vi er glade for, at det bringer en masse fokus på høretab. På den front har det været rigtig godt. Omkring optaget af produkter har vi ingen klare data, men vores medlemmer ser ikke meget effekt på deres markeder. Folk vil gerne have og har brug for hjælp med deres høretab, fortsatte AAA-chefen.

Hun er stadig positiv omkring, at OTC-salgskanalen på sigt kan være med til at udvide markedet og sørge for, at flere mennesker med høretab kommer i gang med en behandling af det tidligere, end det normalt er tilfældet.

En hel bunke af studier har vist, at der som oftest går mange år fra et høretab starter, til den påvirkede person aktivt opsøger hjælp og kommer i behandling.

.\\˙ MarketWire