Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Bank-chef tror ikke nedskrivninger vil tynge

2/5 09:35

Jyske Bank kunne i første kvartal noteres sig nedskrivninger på 96 mio. kr. mod en indtægt på denne post på 55 mio. kr. i kvartalet for et år siden.

Dermed går tendensen hen mod det, som banken venter for hele 2023 - nemlig en udgift. I de to foregående år har banken kunne indtægtsføre henholdsvis 605 mio. kr. og 218 mio. kr.

- Det er måske forkert af mig at sige, men jeg tror faktisk ikke, vi kommer til at tabe på dem. Det er udtryk for almindelig god forsigtighed, siger Anders Dam, der er ordførende direktør i Jyske Bank, til MarketWire.

Jyske Bank foretog i starten af coronakrisen en meget stor nedskrivning på 1 mia. kr. ekstraordinært.

- Og en del af det har vi jo så kunne tilbageføre de efterfølgende kvartaler. Det er det ene. Det andet er, at de meget lave nedskrivninger, man har set gennem en årrække, faktisk hænger sammen med de negative renter, siger Anders Dam.

At posten med nedskrivninger så i første kvartal er udgiftsført skyldes blandt andet det ændrede rentemiljø:

- Når renterne er negative er det jo alt andet lige lettere for folk at servicere gælden. Nu bliver det jo alt andet lige lidt sværere - sådan er det bare, konstaterer Jyske Bank-direktøren.

FORTSAT HØJE LEDELSESMÆSSIGE SKØN

De ledelsesmæssige skøn vedrørende nedskrivninger i banken bliver da også fastholdt på et højt niveau "af hensyn til den høje makroøkonomiske usikkerhed", skriver banken i sit regnskab for første kvartal.

Der er sat 1425 mio. kr. af på denne post, hvilket er det samme beløb som ved udgangen af 2022.

- Der vil være nogle virksomheder, der får det lidt sværere, når væksten flader ud. En udsat branche kan være byggeriet - men byggeriet er relativ hurtig til at tilpasse sig, siger Anders Dam.

- Der er selvfølgelig enkelte konkurser, hvor folk er blevet fanget på det forkerte ben. Men når vi sådan snakker med kunder, er det generelt, at de har det okay, siger han.

Men den økonomiske usikkerhed, høje inflation og galopperende energipriser smitter dog af på kundernes ageren.

- Folk holder lidt tilbage, og det gælder både virksomheder og private. Det gjorde de jo i lyset af de her voldsomme energiprisstigninger, og den usikkerhed det skabte. Vi er dog af den opfattelse, at langsomt men sikkert vinder optimismen tilbage, siger Jyske Banks topchef og påpeger:

- Men er ved at have forvundet chokket - men det kan meget vel blive et fladt år, hvor folk konsoliderer sig. Men det er ikke noget problem for os, med den vækst vi haft med Handelsbanken.

.\\˙ MarketWire