Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Bank-direktør ser ingen bankkrise i Danmark

2/5 10:12

Der er ingen bankkrise i Danmark.

Så kort kan det siges - og det gør Jyske Banks ordførende direktør, Anders Dam:

- Vi er i den her heldige situation i Danmark, at vi har en god makroøkonomi - og også temmelig solide banker. Så der er ikke nogen, der behøver at frygte for deres indlån, som man har set folk reagere i USA, siger Anders Dam.

- Og det er en af effekter af den regulering, vi har haft som selvfølgelig en gang i mellem synes at være lidt stam. Men når man nu ser det her, så er jeg faktisk glad for at det er som det er. Bankkrisen er ikke i Danmark, fastslår bankdirektøren overfor MarketWire.

Eksempelvis blev det sidste forår besluttet politisk at øge kravet til kapitalbufferen til det højst mulige niveau på 2,5 pct. af egenkapitalen fra marts i år.

De amerikanske regionale banker har været udsat for, at kunderne trak deres penge ud efter kollapset i blandt andet Silicon Valley Bank. Og i Europa har der været lidt pres på sektoren i forbindelse med likviditetskrisen i schweiziske Credit Suisse, der endte med at blive overtaget af UBS.

.\\˙ MarketWire