Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Demant tog betydelige markedsandele for høreapparater i første kvartal

3/5 07:58

Demant har taget en betydelig bid af markedet for engrossalg af høreapparater i første kvartal.

I onsdag morgens periodemeddelelse for første kvartal bekræfter det danske selskab således de foreløbige tal for kvartalet, der blev offentliggjort i forbindelse med en opjustering af forventningerne i april, og samtidig sætter selskabet flere ord på vurderingen af markedets udvikling.

Demant havde i første kvartal en organisk vækst på 26 pct. i afdelingen for engrossalg af høreapparater - selskabets største forretningsområde.

Samtidig estimerer Demant, at det globale marked voksede med 7 pct. målt på enheder i perioden - trukket op af Nordamerika, hvor der ifølge Demants estimater var en markedsvækst på 9 pct.

Den vurdering er i øvrigt helt i tråd med vurderingen fra producenternes brancheforening, Hearing Industries Association, der for nylig spåede markedsvæksten i USA til netop 9 pct. i januar, februar og marts.

Den stærke vækst for Demant var blandt andet trukket af gode produktlanceringer - herunder af topproduktet Oticon Real.

- Overordnet var den stærke organiske vækst resultatet af bredt baseret kommercielt momentum - særligt i USA - og væksten blev løftet yderligere af meget succesfulde lanceringer af nye topprodukter, skriver Demant i sin periodemeddelelse.

EUROPA HOLDT NEDE AF TYSKLAND OG FRANKRIG

I resten af verden, der dækker over blandt andet det asiatiske marked, var enhedsvæksten også 9 pct., mens væksten i Europa var på 4 pct. og trak det samlede tal ned.

For Europa dækker det ifølge Demant over en stærk udvikling i Storbritannien, men en svagt negativ vækst i Tyskland og også negativ vækst i Frankrig, hvor sammenligningsgrundlaget er højt, fordi sundhedsreformen i landet skabte stor vækst i første kvartal sidste år.

I forbindelse med opjusteringen af forventningerne i april løftede Demant på den baggrund også sin prognose for markedsvæksten i hele året, så den nu ventes at være i det historiske spænd på 4-6 pct. for enheder - og med en negativ påvirkning på 1-2 pct.point i de gennemsnitlige salgspriser.

.\\˙ MarketWire