Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Demant ser usikkerhed i væksten resten af 2023

3/5 09:32

Demants opjusterede prognose for hele 2023 fra midten af april er i høj grad trukket af den stærke udvikling i første kvartal.

Der er nemlig fortsat masser af usikkerhedsmomenter, der for nu holder forventninger fra det danske selskab en anelse tilbage.

- Første kvartal er en væsentlig del af det. Vi har fortsat en verden, der er præget af en vis usikkerhed, og noget af det, vi så i første kvartal, var et marked, der kom sig efter forskrækkelserne i 2022, siger Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Demant, til MarketWire.

- Det ligger over den normale markedsvækst, og hvornår det normaliserer sig, er lidt usikkert, fortsætter han.

Demant venter med den opjusterede prognose en samlet organisk vækst på 6-10 pct. I første kvartal havde selskabet en vækst på 14 pct.

Dermed er udgangspunktet aftagende vækst i resten af året, og det hænger blandt andet sammen med et svært sammenligningsgrundlag i fjerde kvartal, påpeger Søren Nielsen.

- Vi havde et super stærkt fjerde kvartal. Så sammenligningstallene i fjerde kvartal er noget anderledes. Det er overordnet set et udtryk for forventning om nedgang i væksten - og mere udtalt i fjerde kvartal end i andet og tredje kvartal, siger topchefen.

VARIGHED AF OPGRADERINGSSALG AFGØRENDE

Demants succes i første kvartal var blandt andet trukket af lanceringen af topproduktet Oticon Real, som har skabt stor interesse hos særligt eksisterende høreapparatbrugere, der har benyttet lejligheden til at få opgraderet teknologien.

Det var en tendens, som flere af høreapparatproducenterne ellers oplevede blev udsat i løbet af det svære 2022, hvor forbrugertilliden styrtdykkede i takt med høj inflation og kraftige renteløft fra centralbankerne.

Det har været med til at løfte første kvartal over normalen, og samtidig er Demant derfor også i tvivl om varigheden af opsvinget fra de nye produktlanceringer.

- Første kvartal kendetegnet ved en super succesfuld introduktion af Oticon Real. Det giver en helt unik sammenligning i første kvartal. Der er altid en introeffekt, og det varer altid et par måneder, før man kan se, hvor varigt løftet er, siger Søren Nielsen.

Måske kan man godt se en længere effekt af opgraderingssalget, og det er på lidt længere sigt med til at afgøre, hvordan hele året ender, siger fortsætter Demant-topchefen.

Han peger dog også på, at Demant først ind i starten af andet kvartal har lanceret topprodukter i de sekundære brands, og at Oticon Real netop i disse dage introduceres hos den offentlige amerikanske salgskanal, Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreapparater til militærveteraner.

.\\˙ MarketWire