Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Spar Nord/CEO: Svært at gøre superflot regnskab bedre

3/5 12:33

Topchefen for Spar Nord, Lasse Nyby, er meget tilfreds med resultatet for første kvartal, hvor der har været medvind på stort set alle fronter.

- Det bliver nok svært at gøre bedre. Det er et superflot regnskab, konstaterer han over for MarketWire.

Spar Nord-direktøren fremhæver, at resultatet er præget af stigningen i markedsrenterne, der giver "os en bedre forrentning af overskudlikviditet og bedre indtjening på især indlån."

Oveni kommer, at "vi stadig er i en situation, hvor vi ikke taber penge" på kunder.

Spar Nords basisindtægter steg i første kvartal til 1357 mio. kr. fra 915 mio. kr. i den tilsvarende periode året før. Nettorenteposten steg mere end 300 mio. kr., og kursreguleringerne er 150 mio. kr. bedre end i første kvartal 2022. Basisindtjeningen før nedskrivninger og nettooverskuddet blev mere end fordoblet til henholdsvis 729 mio. kr. og 557 mio. kr.

Lasse Nyby havde faktisk kun et ønske, som ikke blev opfyldt.

- Hvis jeg havde et ønske, havde jeg gerne set boligaktiviteten være bedre, siger han.

ØGET FORRETNINGSOMFANG

Spar Nord-direktøren hæfter sig også ved, at der er pæn vækst i forretningsomfanget.

I første kvartal voksede udlånet med 13 pct., og også indlån havde en høj vækst.

- I første kvartal alene voksede indlån med 1 mia. kr. og det er stort set hele vejen rundt - privat, erhverv og leasing. Vi oplevede et fald i udlån til offentlige virksomheder - kommuner - men det er meget sæsonbetonet, siger han.

LAVE NEDSKRIVNINGER

Spar Nord oplevede også fortsat lave nedskrivninger. I første kvartal er der udgiftsført 1 mio. kr.

- Jeg tror ikke, at niveauet holder fremad. Den post har været unormalt lav i mage år, konstaterer han.

Men skulle nedskrivningerne stige, har Spar Nord også pæne ledelsesmæssige skøn, så der bør være noget at tære på, lyder vurderingen fra Lasse Nyby.

Han erkender, at Spar Nord-ledelsen selv er overrasket over, at der ikke er flere kunder, der har problemer. Men han vurderer, at det skyldes, at der er en stærk beskæftigelse, samt at kunderne har og havde en opspring fra coronatiden at stå imod med.

- Så lang tid ledigheden ikke stiger, er jeg fortrøstningsfuld om nedskrivningerne, siger Lasse Nyby.

Topchefen vurderer, at det nok vil give lavere aktivitet, hvis rentestigningerne fra Den Europæiske Centralbank (ECB) fortsætter, og selv om han ikke venter recession i Danmark, så kan Tyskland måske godt gå i recession, og det vil nok kunne påvirke Danmark og øge ledigheden, peger han på.

- Er man entreprenør og beskæftiget med parcelhusbyggeri, køkkenleverandør eller i visse dele af detailhandelen, så kan man godt være ramt. Men overordnet set leverer erhverv faktisk pæne regnskaber, siger Lasse Nyby.

GUIDER LIDT FORSIGTIGT

I midten af april opjusterede Spar Nord forventningerne til hele året, og den prognose blev fastholdt onsdag. Banken venter et nettooverskud på 1,8-2,1 mia. kr. i 2023. I 2022 var nettooverskuddet 1,4 mia. kr.

- Vi plejer altid som vores kolleger generelt at guide lidt forsigtigt, men det er vores bedste bud nu, lyder det fra Lasse Nyby.

.\\˙ MarketWire