Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novos overskud voksede til 19,8 mia. kr. i første kvartal

4/5 07:49

Novo Nordisks supersællerter Ozempic og Wegovy buldrede frem i første kvartal og sørgede for markant vækst i salget og indtjeningen - også målt i danske kr.

Medicinalgiganten solgte i perioden for 53,4 mia. kr. mod 42,0 mia. i samme periode sidste år.

Målt i lokal valuta voksede salget med 25 pct. - som varslet allerede i forbindelse med opjusteringen den 13. april.

Dengang annoncerede Novo også, at driftsresultatet steg med 28 pct. i lokal valuta, og analytikerne har derfor haft god mulighed for at sjusse sig frem til resultaterne også målt i danske kroner.

Derfor kommer det næppe heller som en større overraskelse, at driftsresultatet (EBIT) landede på 25,0 mia. kr. i første kvartal mod 19,1 mia. kr. i samme periode sidste år.

Bundlinjen viser et overskud på 19,8 mia. kr. i første kvartal mod et nettoresultat på 14,2 mia. kr. i samme kvartal året før.

Analytikerne havde ifølge estimater indsamlet af Novo op til regnskabet ventet en omsætning på 52,2 mia. kr., et driftsresultat på 23,7 mia. og en bundlinje på 19,1 mia. kr.

I forhold til konsensus er det dog værd at bemærke, at nogle af estimaterne ser ud til at være indsamlet før opjusteringen den 13. april, og estimaterne skal derfor tages med et gran salt.


.\\˙ MarketWire