Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo/Citi: Ekstremt god receptvækst lover godt

8/5 13:42

Amerikanske Citigroup ser rigtig positivt på væksten i recepter på danske Novo Nordisks GLP-1-produkter Ozempic til diabetes og Wegovy til fedme.

Finanshuset, der har den positive anbefaling "køb" af aktien, peger på en ekstremt god vækst i recepterne, der ikke indikerer, at den voldsomme indledende interesse for fedmemidlet Wegovy er ved at bremse op.

Alle dosisstørrelser oplever således fortsat stor fremgang, vurderer analytiker Peter Verdult ifølge Bloomberg News.

Ifølge Citi er udskrivningerne af recepter på Wegovy vokset med 375 pct. over de seneste fire uger, refererer nyhedsbureauet. For Ozempic har væksten i samme periode været 96 pct.

Børshuset ser i lighed med andre analytikere markedet for GLP-1 som værende mere en markedsskabende end en markedsandelshistorie. Med nye produkter fra både Novo selv og den primære konkurrent Eli Lilly vil de to således kunne udvide markedet yderligere og sammen nyde godt af et stærkt duopol langt ind i 2030'erne, vurderer Citi ifølge Bloomberg News.

Novo Nordisk stiger mandag eftermiddag med 5,2 pct. til 1151,20 kr.

.\\˙ MarketWire