Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NKT Photonics' overlevelse er på spil efter forbud mod frasalg

9/5 06:34

I sidste uge nedlagde Erhvervsstyrelsen forbud mod et frasalg af NKT Photonics. Der er dog ikke kun en salgspris på 205 mio. euro på spil, for myndighedernes beslutning kan i sidste ende betyde, at Photonics ikke overlever på længere sigt.

Det vurderer analytiker Claus Almer fra Nordea over for Finans.

- Det er NKT Photonics' langsigtede konkurrencedygtighed og overlevelse, der kan være på spil. Med yderligere usikkerhed om, hvad der skal ske med selskabet, er der risiko for, at NKT Photonics sakker bagud i forhold til konkurrenterne, siger Claus Almer til Finans.

NKT meddelte i sidste uge, at japanske Hamamatsu Photonics K.K. har fået forbud af Erhvervsstyrelsen mod at købe NKT Photonics med henvisning til de danske regler om investeringsscreening. En beslutning, som har været næsten et år undervejs.

Den lange behandlingstid kritiseres også fra dansk erhvervslivs side, men samtidig frygter Dansk Industri, DI, for, at det kan ramme kommende danske frasalg og udlandets investeringer i Danmark.

- Det er en enormt vigtig sag, der kan få stor betydning for dansk erhvervsliv fremover. Uden at kende detaljerne i sagen kommer det bag på os, at man når frem til denne afgørelse, og vi frygter, at det permanent flytter hegnspælene, i forhold til hvad og hvem man må sælge til, lyder det fra Emil Fannike Kjær, som politisk direktør i DI, til Finans.

Link til original artikel (abonnement): https://finans.dk/erhverv/ECE15767245/analytiker-det-er-nkt-photonics-langsigtede-overlevelse-der-kan-vaere-paa-spil/

Link til original artikel (abonnement): https://finans.dk/erhverv/ECE15767175/statens-forbud-mod-milliardsalg-kan-sende-danske-virksomheder-i-juridisk-spaendetroeje/

.\\˙ MarketWire