Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ALK bekræfter toplinjevækst - har uændret bundlinje

9/5 07:35

ALK-Abelló kom ud af første kvartal med fremgang på toplinjen og en bundlinje, der identisk med samme kvartal sidste år.

Det fremgår af det endelige kvartalsregnskab, der bekræfter foreløbige regnskabstal, der blev offentliggjort den 17. april og sendte aktien kraftigt baglæns, da prognosen indeholdt sænkede forventninger til tabletsaget i år.

Allergivaccineselskabets samlede omsætning endte på 1234 mio. kr. i januar, februar og marts mod 1155 mio. kr. i samme periode året før.

Væksten i lokal valuta blev som tidligere meddelt 7 pct.

Driftsresultatet, EBIT, blev et overskud på 228 mio. kr. mod 215 mio. kr. året før.

På bundlinjen, der ikke blev offentliggjort den 17. april, tjente ALK 163 mio. kr. - præcis som i første kvartal af 2022.

For hele 2023 fastholder ALK sin prognose som senest blev kommunikeret i forbindelse med offentliggørelsen af foreløbige regnskabstal for første kvartal den 17. april.

Selskabet venter dermed stadig en organisk omsætningsvækst på 7-11 pct. i lokal valuta og en driftsmargin, EBIT, på 13-15 pct. mod 10 pct. i 2022.

Det fremgår af selskabets fulde regnskab for første kvartal af 2023.

Marginforventningen svarer til en forbedring af driftsresultatet i 2022 på 25-45 pct. Driftsoverskuddet landede på 470 mio. kr. sidste år.

Tabletsalget ventes som kommunikeret den 17. april at vokse 9-14 pct. Prognosen for væksten i tabletsalget blev i april sænket fra tidligere ventet op til 15 pct.

Salget af ALK's øvrige produkter ses stadig vokse trods forventninger om vigende salg af adrenalinpennen Jext.

Forventningerne til de frie pengestrømme er uændret at de vil være positive.

Forsknings- og udviklingsomkostningerne ses stadig lande på 600 mio. kr.


.\\˙ MarketWire