Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

IMF om danske banker: Er godt polstret men risiciene er øget

12/5 14:51

Den Internationale Valutafond, IMF, har ros til de danske banker, men advarer også om, at den økonomiske udvikling kan medvirke til øgede risici.

Det fremgår af en ny gennemgang af den danske økonomi.

- Banksystemet er sundt med rigelige kapital- og likviditetsbuffere, men risiciene stiger på grund af lavere vækst, forhøjet inflation og strammere globale finansielle forhold, skriver IMF i rapporten.

Valutafonden opfordrer derfor til, at der føres tæt tilsyn med bankerne for at sikre, at vurderingen af bankernes nedskrivninger er korrekt.

- Derudover bør risici for erhvervsejendomme, herunder dem, der opstår fra grænseoverskridende aktiviteter i Norden, fortsat overvåges nøje, skriver IMF.

Organisationen foreslår at beslutningstagerne overvejer at øge risikovægtningen af bankernes eksponering mod erhvervsejendomme, eller alternativt at indføre en sektorbestemt systemisk risikobuffer.

Desuden bør myndighederne være opmærksomme på og ruste sektoren i forhold til de øgede risici forbundet med cyberangreb.

.\\˙ MarketWire