Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Medicinalindustrien er vækstmotor for dansk økonomi i første kvartal

15/5 08:46

Dansk økonomi fik fremgang i første kvartal, hvor væksten i høj grad blev drevet af medicinalindustrien.

Det fremgår af en kommentar af Kristian Skriver, seniorøkonom i Dansk Erhverv, ovenpå offentliggørelsen af Danmarks Statistiks BNP-indikator.

- Jeg vil ikke tegne et fuldstændig rosenrødt billede over dansk økonomi. Det er i høj grad fremgang i medicinalindustrien, der fortsat driver dansk økonomi frem, vurderer seniorøkonomen med henvisning til en vækst på cirka 16 pct. i medicinalindustrien.

- Medicinalindustrien er en stor og enestående succeshistorie, hvor dansk medicin er meget efterspurgt i udlandet, og medicinalindustrien er blevet en stor vækstmotor for dansk økonomi, fortsætter han.

Væksten i første kvartal af 2023 var 0,3 pct., hvilket er lavere end fjerde kvartal af 2022, hvor BNP-væksten var 0,6 pct.

Tempoet i væksten for dansk økonomi har mistet lidt fart, men det er ifølge en kommentar fra Jeppe Juul Borre, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, ingen overraskelse.

- Udfordringerne har stået i kø for økonomien, som allerede sidste år tabte fart. Den høje inflation har trukket købekraft ud af de danske forbrugeres pengepunge, og samtidig er renterne skudt i vejret, vurderer han.

Arbejdernes Landsbank venter, at væksten i dansk økonomi i år bliver 0,6 pct. og 1,4 pct. i 2024.

- Vi forventer, at den kommende periode bliver præget af svag vækst og lavere beskæftigelse, men også at vi går den i møde på et solidt udgangspunkt og kommer ud på den anden side i god stand, udtaler Jeppe Juul Borre.

BNP-indikatoren er et bud på BNP-væksten, og usikkerheden vurderes på baggrund af erfaringer at være +/- 0,5 pct.point, oplyser Danmarks Statistik.

.\\˙ MarketWire