Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vindmølleforretningen i Siemens Energy tynger - opjusterer dog for hele 2022/23

15/5 09:03

(Rettelse i 5. afsnit og sidste afsnit)

Opkøbet af Siemens Gamesa tynger fortsat tyske Siemens Energy.

Overskuddet før særlige posten blev på 41 mio. euro i årets andet kvartal i 2022/23 mod et minus på 49 mio. euro i samme periode sidste år. Analytikerne havde sat næsen op efter positive tal på bundlinjen - men de var dog langt mere optimistiske og havde set frem til 151,2 mio. euro på den post.

Selv skriver den tyske industrikoncern, at et tab hos Siemens Gamesa blev mere end opvejet af en stærk præstation i alle andre segmenter.

Men i datterselskabet Siemens Gamesa, der er vindmølledelen i koncernen, var bundlinjen før særlige poster et underskud på 374 mio. euro i andet kvartal 2023 mod et underskud på 301 mio. euro i den tilsvarende periode sidste år.

Analytikerne havde set et mindre tab på 245,8 mio. euro ifølge Bloomberg News.

Ordreindtaget steg med mere end 200 pct. til 3643 mio. euro mod 1198 mio. euro i kvartalet sidste år.

- Ordrer steg kraftigt år-til-år, hvilket afspejler et stærkt kvartal og et relativt lavt niveau sidste år. Dette skyldtes primært højere volumen fra store ordrer, herunder offshoreordren på 1,7 mia. euro i Storbritannien, skriver energikoncernen om datterselskabets præstationer.

Siemens Energy opjusterer forventningerne til hele året om et sammenligneligt salg på 10-12 pct. mod før 3,7 pct., og en overskudsmargin før særlige poster på "i den lave ende" på 1-3 pct. mod før 1-3 pct.

For Seimens Gamesa ventes en sammenlignelig omsætningsvækst på 6-10 pct. og en overskudsmargin før særlige poster mod minus 11 pct. Der fremgår ikke forventninger til datterselskabet i regnskabet for første kvartal.

- På grund af de økonomiske resultater i første halvår, og at forretningsomfanget voksede hurtigere end tidligere planlagt, har vi ændret forventningerne for regnskabsåret, skriver Siemens Energy.

Koncernens opjusterede prognose er baseret på "antagelser om højere omsætningsvækst for alle segmenter."

- For Siemens Gamesa er situationen fortsat ustabil. Vi forventer dog en forbedring i anden halvdel af regnskabsåret, men det kan ikke kompensere for det svage første halvår, fremgår det af regnskabet.

Siemens Gamesa skal fortsat fokusere på at håndtere driftsproblemer, og den turnaround - Mistral - der er sat i værk.

Og den direkte årsag til, at overskudsgraden er sat ned til "den lave ende" på 1-3 pct., er da også vindmølleforretningens præstation i første halvår.

- Som følge heraf ventes Siemens Energy Groups nettotab at overstige tidligere regnskabsårs niveau på 712 mio. euro med et lavt trecifret millionbeløb (før: på niveau), fremgår det af forventningerne.

.\\˙ MarketWire