Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Chefer i krakkede banker nægter at tilbagebetale millionlønninger

17/5 09:50

Topchefer i de krakkede banker Silicon Valley Bank og Signature Bank nægter at forpligte sig til frivilligt at tilbagebetale de millioner af dollar, de fik udbetalt i løn, før sammenbruddet af bankerne udløste en amerikansk regionalbankkrise.

Det skriver Financial Times.

Den tidligere administrerende direktør i Silicon Valley Bank, Greg Becker, sammen med tidligere vicedirektør i Signature Bank, Eric Howell, og tidligere Signature-formand, Scott Shay, blev tirsdag forhørt af medlemmer af Senatets bankkommité omkring deres rolle i kollapserne.

Greg Becker, der tjente omtrent 10 mio. dollar i 2022, og Scott Shay, der tjente 6 mio. dollar i 2022, blev adskillige gange spurgt, om de ville tilbagebetale deres løn til bankgarantifonden Federal Deposit Insurance Corporation, FDIC, der led milliardtab efter de to bankers krak.

Shays udmelding var ifølge avisen, at han ikke har nogen planer om det.

Krakket af de to banker var ifølge Becker og Shay et resultat af flere hændelser, herunder den amerikanske centralbanks rentestigninger, krakket af banken Silvergate og 'bank runs' forværret af de sociale medier.

Flere senatorer påpegede Greg Beckers manglende ansvarstagen i forbindelse med krakket. Den demokratiske senator Sherrod Brown udtalte, at Becker har givet alle andre skylden for SVB's sammenbrud.

Den republikanske senator Katie Britt mener, at det er bekymrende med det manglende ansvar, Becker har påtaget sig for den rolle, som han spillede før konkursen af den bank, han har stået i spidsen for de seneste 12 år.

Sherrod Brown anklagede også topcheferne hos SVB og Signature for at prioritere profit frem for sikkerheden af deres kunders indskud.

.\\˙ MarketWire