Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Stigende rente gav markant medvind til Arbejdernes Landsbank i første kvartal

17/5 14:33

De stigende renter har skæppet godt i kassen hos Arbejdernes Landbank Koncernen i første kvartal.

Det fremgår af en meddelelse onsdag eftermiddag.

Overskuddet før skat steg til 514,7 mio. kr. fra 84,3 mio. kr. i samme kvartal året forinden.

Et væsentligt bidrag til en store stigning findes i form af posten for kursreguleringer, der i første kvartal udgjorde 165,4 mio. kr. mod negative 114,9 mio. kr. sidste år.

Det stigende renteniveau har også været med til at løfte indtjeningen, og nettorenteindtægterne steg i kvartalet til 749,5 kr. fra 492,1 mio. kr.

Nedskrivningerne steg dog i kvartalet, men mindre end ventet ved årets start. De første tre måneder af 2023 bød på 47,8 mio. kr.

- Samlet set vurderes nedskrivningerne at være på et relativt lavt niveau. Vi ser en uændret stærk kreditkvalitet for koncernens privat- og erhvervskunder. Men den fortsatte usikkerhed om den økonomiske udvikling betyder, at de samlede nedskrivninger for hele året forventes at lande højere i 2023 end i 2022, skriver Arbejdernes Landsbank.

Forventningerne til hele året, der 18. april blev opjusteret med 300 mio. kr., fastholdes, og banken ser fortsat et resultat før skat på 1,5-1,7 mia. kr.

.\\˙ MarketWire