Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN/ABG: Opjustering fra Zoom sender interssant signal for Audio

23/5 08:24

Den amerikanske videokommunikationstjeneste Zoom opjusterede sent mandag sine forventninger til hele regnskabsåret 2023/24 efter en god salgsudvikling i første kvartal, og det sender et interessant signal for investorer med interesse i GN.

Det var nemlig blandt andet i afdelingen for store professionelle kunder - Enterprise - at der var gode takter.

Ganske vist aftog væksten i nye Enterprise-kunder til 9 pct. fra 12 pct. i fjerde kvartal og 14 pct. i tredje kvartal, men fremgangen kom til trods for, at Zoom brugte kræfter og penge på at reorganisere sin salgsorganisation, og derfor var det alligevel med til at drive opjusteringen af toplinjeforventningerne.

- Zoom vokser med 9 pct., men det er faktisk lavere vækst end i de foregående kvartaler. Zoom begrunder det så med en reorganisering af salgsstyrken, så selskabet ser det som et positivt signal, og derfor opjusterer det forventningerne, siger Morten Larsen, der følger GN som analytiker hos ABG Sundal Collier, til MarketWire.

- Man skal passe på med at læse for meget ind i det, men der er mange af de samme drivere for Zoom, som tilfældet er det for GN Audio. Det har ikke været en ren fest på det seneste i branchen og hos Zoom, så vi vil stadig gerne se lidt mere, men det sender et interessant signal, fortsætter han.

Zoom noterede sig med væksten på 9 pct. i antallet af Enterprise-kunder samlet set 215.900 i kategorien i første kvartal.

Omsætningen inden for Enterprise steg med 13 pct. på årsbasis til 632 mio. dollar.

Zooms første kvartal løb frem til udgangen af april, og samlet set omsatte selskabet i perioden for 1105,4 mio. dollar - en rapporteret vækst på 3 pct. og en vækst på 5 pct. i faste valutakurser.

For hele året venter Zoom nu en omsætning på 4,47-4,49 mia. dollar mod tidligere 4,44-4,46 mia. dollar.

Den nye prognose er også bedre end konsensus blandt analytikerne, der ifølge Bloomberg News før regnskabet lød på 4,45 mia. dollar.

.\\˙ MarketWire