Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Totalbanken fusionerer med Spk Danmark - ejere belønnes med præmie på 49 pct

24/5 06:35

Totalbankens bestyrelse er blevet enig med bestyrelsen i Sparekassen Danmark om at fusionere med Sparekassen Danmark som den fortsættende virksomhed.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.

Aktionærerne i Totalbanken vil ifølge aftalen modtage 233 kr. i garantikapital i Sparekassen Danmark per aktie i Totalbanken. Det svarer til en præmie på godt 49 pct. i forhold til kursen på Totalbankens aktie tirsdag i 156 kr.

Totalbankens fire største aktionærer, som repræsenterer en samlet andel af aktiekapitalen på 57,5 pct., har givet forhåndstilsagn til fusionen.

- Bestyrelserne i såvel Totalbanken som Sparekassen anbefaler enstemmigt, at aktionærer henholdsvis repræsentantskabsmedlemmer stemmer for fusionen, hedder det.

Såfremt fusionen gennemføres vil aktierne i Totalbanken blive afnoret fra Nasdaq Copenhagen. Fusionen er at betragte som en afståelse af aktierne, og derfor kan aktionærerne i Totalbanken risikere at blive beskattet af eventuelle gevinster.

Forslaget om fusion skal efter planen sendes til afstemning på en ekstraordinær generalforsamling i Totalbanken til august og på et repræsentantskabsmøde i Sparekassen Danmark samme måned.

- Hensigten med fusionen er at skabe et større og stærkere pengeinstitut, og samtidig give Sparekassen Danmark et godt udgangspunkt for ekspansion på Fyn.

Den samlede bank vil få 60 filialer, heraf fire på Fyn, 330.000 kunder, 90.000 garanter og 1325 medarbejdere samt en total balance på 65 mia. kr.

Udover ejernes godkendelse af fusionen er aftalen også betinget af godkendelse fra Finanstilsynets side samt konkurrencemyndighederne.

.\\˙ MarketWire